0 0
Placinta cu carne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Placinta cu carne

Share

Carnea ramasa de la o friptura se poate transforma cu usurinta intr-un alt fel de mancare – placinta cu carne . Desigur, la fel de gustos šŸ™‚ . Se face mult mai usor decat ati crede, si se mananca la fel de usor. Este si economica si versatila, poti folosi legumele din frigider, oricare va plac si le aveti la indemana. Reteta aceasta merge perfect pentru provocarea lunii IanuarieĀ Ā gazduita de Cerasela .

Ingrediente placinta :

500 gr friptura porc

3/4 Ā cana mazare

2 morcovi

1Ā buc de 10 cm praz

250 ml smantana de gatit

100 ml vin alb

cimbru

2 lingurite mustar

1 lingura faina

sare piper

1 foaie foietaj frantuzesc

3 linguri ulei masline

Prazul si morcovul le curatam , spalam, apoi le taiem subtire. Intr-o tigaie punem uleiul , apoi adaugam prazul si morcovul cam 3-4 minute la calit, pana se inmoaie usor prazul. Saram si piperam. Adaugam carnea taiata marunt, mazarea( eu am folosit congelata) , cimbrul. Amestecam bine apoi turnam vinul. Lasam cateva minute( 2-3),Ā sa se evapore alcoolul , adaugam mustarul, Ā smanatana. La final punem o lingura de faina si amestecam bine cu telul pana se incorporeaza toata si incepe sa se ingroase. Daca e nevoie , si sosul a scazut prea mult mai putem adauga 50 -75 ml apa. Punem carnea cu sosul intr-o tava rezistenta la cuptor. Decupam aluatul putin mai mare decat forma si apoi o acoperim cu acesta , pe toata suprafata. Dam Ā la cuptor la 180 grade pana ce aluatul se rumeneste frumos. Servim fierbinte. Enjoy!

Lucky Cake

Cheesecake cu banane si sos caramel
previous
Cheesecake cu banane si sos caramel
papanasi fierti
next
Papanasi fierti
Cheesecake cu banane si sos caramel
previous
Cheesecake cu banane si sos caramel
papanasi fierti
next
Papanasi fierti
Subscribe
Notificare despre
guest
3 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments