O reteta pe care o pregatesc de foarte mult timp, asa ne plac cel mai mult si pastreaza toate aromele verii . Pentru 8 borcane eu am folosit:
3 kg pastai
1,5 kg rosii de gradina
3 cepe mari
sare 2-3 linguri , dupa gust
250 ml ulei
o legatura de verdeata ( leustean, frunze de telina, frunze de patrunjel)
1l apa
Pastaile le curatam de capete, le spalam, apoi le rupem in 2 sau 3 bucati, depinde de marime. Rosiile le docojim si le taiem cubulete, ceapa o tocam fin. Avem nevoie de o oala incapatoare punem uleiul la incins si calim ceapa pana devine transparenta. Adaugam pastaile , rosiile ,sarea si apa , lasam la foc mediu sa fiarba cam 50-60 minute, pana se inmoaie pastaile.Verdeata o punem cu 10 minute inainte de a fi gata. Punem pastaile cu zeama in borcane sterilizate , eu pun o aspirina simpla intreaga in fiecare borcan (optional), peste pastai. Inchidem borcanele si apoi le punem in tava de la cuptor, sub borcane punem un prosop curat de bucatarie, apoi apa cam de 2 cm. Le lasam la cuptor la 120 gr timp de 1 ora. Apoi le scoatem si le punem in camara intr-o patura la racit pana a 2 zi . Gata ! eu le folosesc la ciorba de pastai , pastai cu usturoi .
Cam câta apa trebuie?
Este trecut si in reteta, 1 L de apa 🙂
Da…acum am văzut și eu…eu am pus mai mult cred ?…dar au ieșit foarte buni!!! Mulțumim de rețeta ❤️
Cu mare drag ! este una dintre retetele mele favorite