2 0
Tort Ferrero

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort Ferrero

  • Medium
Share

Un tort mai simplu si mai delicios decat acesta de mult nu am mai gustat ! Este dens, consistent, dar cu un gust care da dependenta.  Se serveste in portii mici , savurata pe indelete . As fi vrut eu sa il tot savurez vreo 2- 3 zile, dar nu a mai ramas nimic din el 😉 .

Ingrediente tort Ferrero:

Blat Umed 
50g cacao
90ml apa clocotita

3 oua
60ml lapte
175 faina
1 lingurita praf copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
100g unt
200 gr zahar
sare
Apa clocotita se amesteca cu cacao , untul cubulete, laptele, zahar, sare, ouale cate unul pe rand. Amestecam apoi faina cu praful de copt si bicarbonatul , apoi le coacem in 2 tavi de 18 cm diametru, timp de 25 minute la 180 grade. Le lasam sa se raceasca.

Crema de Nutella

400 gr nutella

400 gr mascarpone

200 gr alune tocate marunt.

Pentru crema mixam crema de mascarpone, adaugam Nutella.Mixam pana se omogenizeaza. O treime din crema o punem la o parte intr-un bol separat, cu aceasta vom orna tortul. Restul cremei o amestecam cu alunele tocate. O dam la rece.

Crema de ciocolata alba :

125 gr crema de branza

100 ml smanta pt frisca

150 gr ciocolata alba

2 linguri zahar

Batem frisca tare impreuna cu zaharul, apoi adaugam crema de branza si amestecam pana la incorporare. Topim ciocolata alba pe baie de aburi si o punem peste crema de branza. Amestecam bine.DSC_1731DSC_1740

Blaturile de tort le sectionam in 2, astfel incat vom avea 4 blaturi. Intr-o forma inalta , cu peretii detasabili, de 18 cm, punem primul blat , apoi jumatate din crema de alune. Nivelam cu o spatula, punem al 2 blat, urmat de toata crema de branza. Continuam cu blatul nr. 3 , peste care turnam restul cremei de alune. La final punem ultimul blat si presam usor( la fiecare blat). Dam la rece minim 3 ore, de preferat peste noapte. Apoi urmeaza decorarea tortului:

cateva alune intregi

un pumn de alune tocate

o treime din crema

Cu ajutorul unei spatule intindem crema uniform peste tort , pastrand o cantitate mica pentru flori. Daca crema s-a intarit prea tare o dam la microunde cateva secunde inainte de a orna tortul. Cu un pos si un dui facem ornamentele pe tort, eu am pus in mijlocul fiecarei flori o aluna intreaga, iar la baza am ornat cu alune tocate. Ornarea tortului este la libera alegere a fiecaruia. Va doresc multa inspiratie si spor la gatit !

Lucky Cake

pancakes cu portocale
previous
Pancakes cu sirop de portocale
Salata in stil grecesc
next
Salata in stil grecesc
pancakes cu portocale
previous
Pancakes cu sirop de portocale
Salata in stil grecesc
next
Salata in stil grecesc
Subscribe
Notificare despre
guest
41 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Mihaela

alunele le pun asa crude….sau se pot praji putin?

Alina

L-am facut si este demential. Tava mea are 24 cm diametru si am modificat reteta cu 3/4 mai mult la fiecare. A iesit perfect. In plus, am batut albusurile separat la blat, a crescut super fain; in crema de nutella am adaugat si o esenta de rom, daca va place aroma de rom recomand sa faceti la fel, face crema si mai buna. Multumim pt reteta, grozava.

adriana

buna seara! vreau sa fac acest tort, dar am o singura forma in care sa coc cele 2 blaturi, pe rind. e vreo problema dc le coc pe rind? in timp ce primul blat e in cuptor cum pastez compozitia pt cel de al doilea? i se intimpla ceva dc sta in asteptare pina se coace primul blat? multumesc pt. raspuns. sarbatori fericite in continuare!

Roxana Flavia

As vrea sa fac acest tort dar sa il imbrac in fondant. E o idee buna? Ma gandesc ca ar trebui sa il imbrac prima data in ganache apoi in fondant.

Alexandra

Alina ptr a imbraca tortul in Fondant trebuie inbracat in alta crema ? Si daca da in ce fel de crema.multumesc

Criss

Cand adaug faina? Astept sa se raceasca sau in apa clocotita cu restul ingredientelor? Multumesc.

Criss

Iti multumesc frumos.

Criss

Alina, pt o tava de 35/25 ar tb sa dublez cantitatile ca sa imi iasa ok? Multumesc

Vica

Este excelent acest tort! L-am facut de cateva ori pana acum. O singura mentiune am…pentru doamnele cu mai putina experienta intr-ale prajituritului ?… Nu faceti cum am facut eu prima data la crema alba. Am pus ciocolata alba topita si fierbinte peste smantana batuta si mascarpone si mi s-a taiat ?. Lasati ciocolata sa se raceasca iar smantana si mascarponele sa fie la temperatura camerei. Sa faceti cumva sa fie cat de cat toate la o temperatura cat de cat egala. In rest, totul este perfect!

Corina

Buna Alina, ingredientele de sus sunt pt 2 blaturi, adica se imparte compozitia in 2 si se coc 2 tavi?
Si vroiam sa mai stiu daca e vreo problema daca le coc pe rand (am o sg tava de 18), daca nu se intampla ceva cu compozitia care asteapta sa se coaca prima tava?!