0 0
Tort Ferrero

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort Ferrero

  • Medie
Distribuie

Un tort mai simplu si mai delicios decat acesta de mult nu am mai gustat ! Este dens, consistent, dar cu un gust care da dependenta.  Se serveste in portii mici , savurata pe indelete . As fi vrut eu sa il tot savurez vreo 2- 3 zile, dar nu a mai ramas nimic din el 😉 .

Ingrediente tort Ferrero:

Blat Umed 
50g cacao
90ml apa clocotita

3 oua
60ml lapte
175 faina
1 lingurita praf copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
100g unt
200 gr zahar
sare
Apa clocotita se amesteca cu cacao , untul cubulete, laptele, zahar, sare, ouale cate unul pe rand. Amestecam apoi faina cu praful de copt si bicarbonatul , apoi le coacem in 2 tavi de 18 cm diametru, timp de 25 minute la 180 grade. Le lasam sa se raceasca.

Crema de Nutella

400 gr nutella

400 gr mascarpone

200 gr alune tocate marunt.

Pentru crema mixam crema de mascarpone, adaugam Nutella.Mixam pana se omogenizeaza. O treime din crema o punem la o parte intr-un bol separat, cu aceasta vom orna tortul. Restul cremei o amestecam cu alunele tocate. O dam la rece.

Crema de ciocolata alba :

125 gr crema de branza

100 ml smanta pt frisca

150 gr ciocolata alba

2 linguri zahar

Batem frisca tare impreuna cu zaharul, apoi adaugam crema de branza si amestecam pana la incorporare. Topim ciocolata alba pe baie de aburi si o punem peste crema de branza. Amestecam bine.DSC_1731DSC_1740

Blaturile de tort le sectionam in 2, astfel incat vom avea 4 blaturi. Intr-o forma inalta , cu peretii detasabili, de 18 cm, punem primul blat , apoi jumatate din crema de alune. Nivelam cu o spatula, punem al 2 blat, urmat de toata crema de branza. Continuam cu blatul nr. 3 , peste care turnam restul cremei de alune. La final punem ultimul blat si presam usor( la fiecare blat). Dam la rece minim 3 ore, de preferat peste noapte. Apoi urmeaza decorarea tortului:

cateva alune intregi

un pumn de alune tocate

o treime din crema

Cu ajutorul unei spatule intindem crema uniform peste tort , pastrand o cantitate mica pentru flori. Daca crema s-a intarit prea tare o dam la microunde cateva secunde inainte de a orna tortul. Cu un pos si un dui facem ornamentele pe tort, eu am pus in mijlocul fiecarei flori o aluna intreaga, iar la baza am ornat cu alune tocate. Ornarea tortului este la libera alegere a fiecaruia. Va doresc multa inspiratie si spor la gatit !

(Visited 26,558 times, 1 visits today)

Lucky Cake

pancakes cu portocale
anterioară
Pancakes cu sirop de portocale
Salata in stil grecesc
următoare
Salata in stil grecesc
pancakes cu portocale
anterioară
Pancakes cu sirop de portocale
Salata in stil grecesc
următoare
Salata in stil grecesc

37
Lasa-ne un mesaj

avatar
22 Comment threads
15 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
VicaCrissRoxana FlaviaadrianaAlina Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Carmen Maris
Vizitator

fff buna

Lucky Cake
Vizitator

Ma bucur ca ti-a placut 🙂

Cezara Mihaela Dragomir
Vizitator

Ce fel de crema de brânza ai folosit pentru crema albă? Merci

Lucky Cake
Vizitator

Eu am folosit Philadelphia , dar gasesti si la Billa marca lor sau la Lidl 🙂

Albu Nicoleta
Vizitator

arata nemaipomenit,cu siguranta o sa-l incerc

Stoenica Livia
Vizitator

pare delicios

Elena Sorlei
Vizitator

Trebuie neaparat pus intr o forma detasabila>?

Lucky Cake
Vizitator

Pentru a evita sa curga crema, doar pana se intaresc usor .

Olimpia Barbu
Vizitator

Yammi cum arata…
super

Alina Simion
Vizitator

in blat ai spus si praf de copt si bicarbonat se pun amandoua ?? ca la preparare nu ai mai spus bicrbonat > se pune sau nu se mai pune bicarbonat? multumesc

Lucky Cake
Vizitator

Da se folosesc amandoua , amestecate cu faina

Flavia Chilintan
Vizitator

Un tort minunat cu o crema fina si delicioasa! 🙂

Vlasceanu Adriana-Laura
Vizitator

Pt tava de 24 maresc cantitatile pt blaturi si.creme? Mersi frumos.

Lucky Cake
Vizitator

Da , Adriana , iti recomand sa maresti cantitatile cu jumatate 🙂

Vlasceanu Adriana-Laura
Vizitator

Multumesc frumos Chilintan Alina

Loredana Jager
Vizitator

Alina eu am tava de 26 cm si nu are peretii foarte inalti (6,5cm asa pune pe cutie).Eu am facut tot timpul blat din 9-10 oua si nu am putut niciodata sa il tau decat in 3 ca nu se putea in 4. Chiar daca dublez cantitatile la gramajele tale ,cum il tau in 4?

Iulia Blezu
Vizitator

Salutare! Vreau sa fac acest tort sambata si nu am tava de 18, doar de 26, am cautat in tot orasul:(. Cum maresc cantitatile fara sa o dau in bara?

Lucky Cake
Vizitator

Iti recomand sa maresti cantitatile cu 1/2 🙂

Andreea N Nagy
Vizitator

La ce temperatura se coace blatul? Nu este mentionat in descriere , eu am copt la 175 grade dar nu a crescut destul pt a putea fi taiat in 4 … 🙁

Lucky Cake
Vizitator

In reteta scrie ca se coc 2 blaturi separate :), probabil de aceea nu ai reusit

Lucky Cake
Vizitator

La 180 grade le coc 🙂

Meda Bali
Vizitator

Buna as vrea si eu reteta de tort ferrero multumesc

Lucky Cake
Vizitator
Peter Gabriela
Vizitator

Multumesc frumos Alina

Mihaela
Vizitator
Mihaela

alunele le pun asa crude….sau se pot praji putin?

Lucky Cake
Vizitator

Pentru o aroma mai intensa se pot rumeni usor 🙂

Alina
Vizitator
Alina

L-am facut si este demential. Tava mea are 24 cm diametru si am modificat reteta cu 3/4 mai mult la fiecare. A iesit perfect. In plus, am batut albusurile separat la blat, a crescut super fain; in crema de nutella am adaugat si o esenta de rom, daca va place aroma de rom recomand sa faceti la fel, face crema si mai buna. Multumim pt reteta, grozava.

Lucky Cake
Vizitator

Ma bucur ca v-a placut , voi tine minte sfatul si-l voi pune in practica 😉

adriana
Vizitator
adriana

buna seara! vreau sa fac acest tort, dar am o singura forma in care sa coc cele 2 blaturi, pe rind. e vreo problema dc le coc pe rind? in timp ce primul blat e in cuptor cum pastez compozitia pt cel de al doilea? i se intimpla ceva dc sta in asteptare pina se coace primul blat? multumesc pt. raspuns. sarbatori fericite in continuare!

Roxana Flavia
Vizitator
Roxana Flavia

As vrea sa fac acest tort dar sa il imbrac in fondant. E o idee buna? Ma gandesc ca ar trebui sa il imbrac prima data in ganache apoi in fondant.

Lucky Cake
Vizitator

Desigur, se poate imbraca in fondant

Criss
Vizitator
Criss

Cand adaug faina? Astept sa se raceasca sau in apa clocotita cu restul ingredientelor? Multumesc.

Lucky Cake
Vizitator

In ordinea trecuta in reteta, dupa ce pui zaharul, untul, cacaua si amesteci, apoi ouale , pe cand pui faina nu mai e fierbinte

Criss
Vizitator
Criss

Iti multumesc frumos.

Criss
Vizitator
Criss

Alina, pt o tava de 35/25 ar tb sa dublez cantitatile ca sa imi iasa ok? Multumesc

Lucky Cake
Vizitator

Ca sa ai un tort inalt da , dublezi toate cantitatile

Vica
Vizitator
Vica

Este excelent acest tort! L-am facut de cateva ori pana acum. O singura mentiune am…pentru doamnele cu mai putina experienta intr-ale prajituritului 😊… Nu faceti cum am facut eu prima data la crema alba. Am pus ciocolata alba topita si fierbinte peste smantana batuta si mascarpone si mi s-a taiat 😐. Lasati ciocolata sa se raceasca iar smantana si mascarponele sa fie la temperatura camerei. Sa faceti cumva sa fie cat de cat toate la o temperatura cat de cat egala. In rest, totul este perfect!