0 0
Jeleu de coacaze

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jeleu de coacaze

Share

In gradina am 2 tufe  de coacaz rosu , nu recoltez foarte mult , dar anul acesta s-a adunat 1 kg 🙂 . Asa ca l-am transformat intr-un jeleu delicios. Verdictul a fost dat de baiatul meu ! (Y)

Ingrediente jeleu :

1 kg coacaze rosii

700 gr zahar gelifiant 1:1

250 ml apa

Coacazele le curatam de pe crenguta, le spalam bine, incercam sa le zdrobim cat mai  bine cu o furculita. Le punem intr-o oala, adaugam apa si le punem la fiert cam 15 minute. Apoi le turnam intr-o sita si cu o lingura de lemn frecam bine pana raman doar samburii, pe care ii aruncam . Adaugam zaharul gelifiant peste siropul rezultat, punem din nou la foc . Din momentul in care fierbe il mai lasam 6-7 minute. Pe o farfurie se face proba: punem o lingurita de jeleu, il lasam 1 minut si apoi verificam daca se incheaga. Daca e gata, oprim focul si il turnam in borcane. Mie mi-au iesit 3 borcane . Il lasam pana se raceste apoi il punem  in camara. Enjoy !

Lucky Cake

Inghetata de zmeura
previous
Inghetata de zmeura
Limonada cu pepene rosu
next
Limonada cu pepene rosu
Inghetata de zmeura
previous
Inghetata de zmeura
Limonada cu pepene rosu
next
Limonada cu pepene rosu
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments