O ciorba de vara delicioasa, plina de legume, rapid de facut, caci nu vrem sa stam acum prea mult in bucatarie 😉
Ingrediente:
2 aripi pui
2 pulpe pui
1 spate pui
3 morcovi
1/2 ardei
o mana fasole verde
1 rosie mare
3 cartofi medii
4-5 buchetele broccoli
1 patrunjel
1 catel usturoi
1 buc telina
100 ml suc de rosii/bulion
1 lingura zeama de lamaie
sare,piper,oregano, frunze de patrunjel, telina, leustean
2 linguri ulei
Intr-o oala de 5 litri punem 2 linguri de ulei apoi adaugam morcovul, ardeiul,telina si patrunjelul taiate marunt si le calim pana se inmoaie( 5-6 minute), adaugam sare ,piper apoi usturoiul razuit si putin oregano uscat.Amestecam si apoi adaugam 4 litri de apa, fasolea verde si carnea de pui.Punem rosiile taiate cubulete si bulionul.Lasam la fiert 20 minute dupa care adaugam cartofii taiati cubulete, cand sunt aproape fierti scoatem carnea, o lasam putin sa se raceasca si apoi o dam jos de pe os si o punem inapoi in oala bucatele. La final adaugam buchetelele de broccoli,mai lasam sa fiarba 5 minute apoi adaugam zeama de lamaie si frunzele taiate de patrunjel, telina, leustean taiate marunt. Gustam si daca e nevoie mai asezonam.Se poate servi ca atare sau cu smantana , pofta buna!