2 0
Tort cu vanilie si piersici

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:

Nutritional information

Tort cu vanilie si piersici

  • Pentru 14
  • Ușor

Ingrediente

Distribuie

Love is in the air 🙂 , acum e momentul sa va rasfatati persona iubita cu o felie de tort gustos si aratos 😉 Nu e greu de facut dar trebuie lasat peste noapte la rece in frigider, asa ca il faceti cu o zi inainte 🙂

Tort cu vanilie si piersici

Ingrediente:( tava de 20 cm cu peretii detasabili)

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri cu varf  faina
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare

Crema de vanilie:

  • 3 galbenusuri ou
  • 500 ml lapte
  • 1/2 pastai vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina- 10 grame
  • 200 ml smantana pt frisca

pt decor:

1 borcan compot de piersici jumatati

1 plic tort gelee transparent

Preparare:

Incepem prin a face blatul:

  • ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, faina o cernem si o adaugam in 2 tura peste oua, amestecam cu o spatula de jos in sus. Peste ulei adaugam 2 linguri de compozitie si amestecam bine, apoi turnam peste aluat, astfel il incorporam mai usor . Amestecul il turnam intr-o tava cu inel detasabil de 20 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii. Blatul dupa ce s-a racit , cu ajutorul unui cutit il indreptam ( uneori are tendinta sa se ridice in mijloc ) 

Crema de vanilie:

  • punem laptele la fiertimpreuna cu semintele din pastaia de vanilie. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si amidonul. Cand laptele incepe sa fiarba il luam de pe foc si il adaugam peste galbenusuri si amestecam bine cu o lingura de lemn.Punem amestecul in oala care a fiert laptele si il punem din nou la fiert la foc mic, amestecam continuu. Cand se ingroasa ( cam 5-10 min) il lasam sa se raceasca putin. Apoi adaugam gelatina inmuiata conform instructiunilor de pe ambalaj.Invartim bine pana se dizolva.Batem frisca si apoi o incorporam cu grija in crema de vanilie, gustam si daca e nevoie adaugam zahar dupa gust.Turnam totul peste blat si dam la frigider.Lasam pana de intareste( cam 2 ore). Piersicile din conserva le feliem si le asezam peste crema de vanilie impreuna cu zmeura. Sucul de la compot il punem la fiert, impreuna cu continutul plicului de jeleu si o lingura de zahar, timp de 1 minut, apoi il turnam uniform peste tort.Il lasam peste noapte la frigider , apoi il servim cu drag ♥

 

 

 

(Visited 6,869 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Lucky Cake

anterioară
Cotlet glazurat cu morcovi si broccoli
următoare
Omleta cu spanac si rosii
anterioară
Cotlet glazurat cu morcovi si broccoli
următoare
Omleta cu spanac si rosii

4
Lasa-ne un mesaj

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Cristina AlexeLucky CakeLoredana Sandu Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Loredana Sandu
Vizitator

Ce bine arată!de unde ați cumpărat farfuriile?sunt foarte frumoase…si cele albastre cu model in relief sunt deosebite.

Cristina Alexe
Vizitator

Arata tare bine!la preparare ai spus ca se adauga coacaze.cate?parca nu sunt trecute la ingrediente