0 0
Fursecuri spritate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
190 grame unt 82 % grasime
30 grame albus de ou
80 grame zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
un praf de sare
225 grame faina
100 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
10 ml ulei
50 grame alune de padure usor prajite

Fursecuri spritate

  • 30 min
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Share

Fursecuri spritate

Am pornit de la cateva albusuri ramase, pe care nu vroiam sa le congelez. Am cautat o metoda de a le folosi, asa ca m-am gandit la aceste fursecuri. Se pastreaza bine cateva zile, sunt foarte fragede si gustoase. Pe jumatate le-am imbracat in ciocolata neagra pentru un plus de gust iar pentru textura am prajit si apoi tocat cateva alune de padure.

Steps

1
Done

Preparare fursecuri

Cateva sfaturi inainte:

-Folositi unt de calitate
- Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
- Preincalziti cuptorul la 180 grade, caldura sus/jos
- Cantariti toate ingredientele, inclusiv albusul

Sa incepem: Mixam untul in vasul robotului cu paleta, cam 1 minut. Apoi adaugam zaharul pudra, vanilia si sarea. Continuam sa il spumam cam1-2 minute. Adaugam albusul de ou si mixam pana se omogenizeaza.
La acest moment se poate ca aluatul sa se ridice pe marginile vasului, cu o spatula curatam marginile si continuam pana aluatul este omogen.
La final adaugam faina, si mixam doar pana totul este omogen, ne oprim imediat. Punem aluatul intr-un pos cu dui zimtat. Luam o tava mare si punem hartie cerata.
Apoi formam fursecurile, atentie aluatul este destul de dens, tinem bine posul cu ambele maini. Mie mi-au iesit 12 bucati, insa depinde de cat de mari le faceti.
Tot in functie de marime le vom si coace, intre 12- 15 minute, doar cat sa fie usor mai colorate pe margini.
Atentie ! le lasam sa se raceasca complet, in tava, afara din cuptor, abia apoi le luam de pe hartia cerata.
Intre timp topim ciocolata impreuna cu uleiul pe baie de aburi. Alune usor prajite, le tocam grosier.
Dupa ce fursecurile sunt racite complet, le scaldam pe jumatate in ciocolata si le punem pe un gratar, deasupra presaram alunele tocate. Enjoy !

Lucky Cake

Tort Ama
previous
Tort Ama
Tocanita de cartofi cu ciuperci pleurotus
next
Tocanita de cartofi cu ciuperci pleurotus
Tort Ama
previous
Tort Ama
Tocanita de cartofi cu ciuperci pleurotus
next
Tocanita de cartofi cu ciuperci pleurotus
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here