0 0
Pizza Focaccia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pizza Focaccia

Share

Aceasta este o focaccia mult imbunatatita 🙂 , sau o pizza extra pufoasa . Aluatul l-am folosit cel de la focaccia, iar toppingul de la fel ca si pentru pizza. E super delicioasa ! va recomand sa o serviti cu o salata verde , sau mixta cu ruccola.

Ingredinte pizza pufoasa

  • 15 gr drojdie proaspata
  • 1 lgta zahar
  • 220 ml apa
  • 350 gr faina + 2 linguri
  • 1 lgta sare
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare pentru presarat

 

Pizza FocacciaDSC_1057DSC_1059

Apa calduta, o amestecam cu zaharul si drojdia sfarmata. O lasam 10 minute pana cand se umfla. Apoi punem faina amestecata cu sarea in vasul robotului de bucatarie sau intr-un castron. Punem drojdia cu apa, in mijloc, 3 linguri cu ulei de masline.

Framantam aluatul 2 minute, pana devine elastic in robot sau pe o suprafata pudrata cu faina ( cele 2 linguri) .Punem aluatul intr-o tava unsa cu ulei.  Il aplatizam cu mana in forma de dreptunghi aprox de 35-40 cm lungime.

Il lasam in tava sa creasca 30 minute. Apoi il ungem cu sos de rosii. Deasupra putem pune ce ne place. Eu am folosit bacon , rosii proaspete taiate felii, masline si mozzarella. Stropim cu putin ulei de masline, oregano si busuioc uscat si dam la cuptor la 220 grade timp de 20-25 minute pana e frumos rumenita. Enjoy !

 

(Visited 3,525 times, 1 visits today)

Lucky Cake

previous
Nutella Oreo Cheesecake
next
Sandwich cald cu avocado
previous
Nutella Oreo Cheesecake
next
Sandwich cald cu avocado

3
Lasa-ne un mesaj

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
IrinaLucky CakeOana Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Oana
Vizitator
Oana

Săptămâna asta am probat aluatul de pizza și a ieșit super.. Doar ca așezat în tava a făcut o pojghita uscata.. Trebuie acoperita tava pana dospeste?

Irina
Vizitator
Irina

Excelenta aceasta reteta! Eu am modificat putin prepararea, am lasat aluatul in castron sa creasca vreo 40 min. dupa aceea l-am intins in tava si l-am mai lasat inca 30 de minute sa creasca. Multumesc frumos ca va faceti timp sa impartasiti cu noi retete grozave!