4 0
Tort Oreo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Crema Oreo
700 gr branza fina de vaca
350 ml smantana pt frisca
120 grame zahar pudra
7 grame gelatina
24 bucati biscuiti Oreo
1/2 lingurita extract vanilie
Cream cheese frosting
200 grame crema de branza
200 grame ciocolata alba
100 grame unt
100 grame zahar pudra
Glazura ciocolata
100 grame ciocolata neagra
70 ml smantana pt frisca
12 biscuiti Oreo

Tort Oreo

  • 60 minute
  • Serves 20
  • Easy

Ingredients

Share

Tort Oreo

Acest tort e delicios !

Nu e foarte dulce, are crema de branza cu biscuiti Oreo, blat umed de cacao si  cream cheese frosting (crema de branza si ciocolata alba).

E o combinatie minunata ! ne-a cucerit ^_^

Reteta blatului umed, o gasiti aici :  https://luckycake.ro/retete/blat-umed-de-cacao/

Eu am facut 2 blaturi in tava patrata de 20 cm.

Steps

1
Done

Pregatire blat

Prima data facem blatul, v-am lasat reteta mai sus in descriere. Eu am facut 2 blaturi, pe care le-am feliat in jumatate. Asadar la final am avut 4 blaturi. Le puteti face cu o zi inainte. A 2-a zi se feliaza si mai usor.

2
Done

Preparare crema Oreo

Branza fina( eu am folosit Pilos, la galetusa de 1 kg ) mi se pare cea mai potrivita pentru acest tort.
Punem gelatina la hidratat in apa rece, eu am folosit foi de gelatina, dar se pot folosi si granule. Scurgem de apa gelatina si apoi o topim pe baie de aburi.
Batem frisca impreuna cu zaharul si vanilia. Adaugam o lingura de frisca peste gelatina si amestecam enegric. Adaugam frisca batuta in branza , amestecam usor cu telul, apoi adaugam si gelatina temperata. Amestecam din nou pana se omogenizeaza. La final punem si biscuitii Oreo sfarmati in bucati.

3
Done

Asamblare tort

Crema trebuie sa ne ajunga pentru 3 straturi.
Pe un platou punem primul blat, apoi o treime din crema si continuam pana ajungem la ultimul blat.
Il dam la rece pana pregatim crema de ornat si glazura ciocolata.
Pentru glazura de ciocolata topim la foc mic ciocolata impreuna cu frisca, o dam la o parte.
Pentru crema folosim neaparat unt de calitate.
Untul moale la temp camerei il mixam cu zaharul pudra 5-6 minute, apoi adaugam crema de branza si mixam in continuare pana topim ciocolata pe baie de aburi. La urma adaugam ciocolata alba si amestecam pana se omogenizeaza. Ungem tortul cu un strat foarte subtire din crema , doar cat sa adere crema mai bine. Dam tortul la frigider 15 minute. Apoi continuam sa imbracam tortul in crema de branza si ciocolata.
Pastram putin crema pentru decor.
Pe margini turnam glazura de ciocolata. Deasupra cu posul decoram cu crema ramasa si punem biscuitii Oreo. Se da la rece 2 ore, apoi se poate servi. Enjoy !

Lucky Cake

Mini pateuri cu branza
previous
Mini pateuri cu branza
Tort Trio mousse au chocolat
next
Tort Trio mousse au chocolat
Mini pateuri cu branza
previous
Mini pateuri cu branza
Tort Trio mousse au chocolat
next
Tort Trio mousse au chocolat
Subscribe
Notificare despre
guest
23 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Florina

Buna.Se poate folosi mascarpone in loc de crema de branza?

Tania Florea

Superb! Am făcut și eu,dar cu mascarpone… Alina, îmi poți spune,te rog ce fel de cremă de brânză ai folosit? Mulțumesc anticipat! ???

Cristina

Buna seara! Blatul eu il voi face in tava rotunda cu diametru 24 cm. Am citit ca trebuie cantitatile o data si jumatate fata de reteta originala de blat. Acelasi lucru e valabil si pt crema si pentru frosting? Sau respect cantitatile de aici? Si daca vreau sa iasa mai dulce, ce cantitati de zahar ati recomanda? Multumesc!

Daniela

Buna! As putea folosi iaurt griego la galetusa,sunt in spania si nu stiu cu ce branza as putea inlocui…Multumesc!!

Liana Sipos

Buna ziua! daca doresc sa fac tortul in forma rotunda, ce diametru ar trebui sa aiba forma pt cantitatile specificate in retetea? multumesc frumos!

Ioana

Buna ,se poate si cu mascapone in loc de branza? Multumesc mult

Oana

Pentru o tava de 26 cm – cantitatile le dublez? Multumesc… tortul e bestial, iar prietenii il lauda mereu cand avem aniversari

Catalina

Bună ziua pot folosi brânză de la lidl goldesa

Agnes

Bunazioa, in loc de brânza fina de la Pilos pot folosi pt crema iaurt grecesc? Ma aflu in Italia și nu știu cu ce pot înlocui!

Adriana

Brânzica de vaci trebuie sa fie rece când se adauga frișcă? Și bănuiesc ca la fel și ciocolata alba când se adauga la crema de brânza? Mulțumesc anticipat!

Adriana

Mulțumesc frumos!

Maria

Buna!
Acest tort se poate face si prajitura?
Daca da, ce tava ar trebui sa folosesc pentru acesta compozitie?
Multumesc.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here