Ingredients
-
Blat
-
-
4 buc oua
-
200 grame faina
-
200 grame unt
-
50 ml lapte
-
200 grame zahar
-
un praf de sare
-
20 grame cacao
-
5 grame praf de copt
-
30 ml lapte
-
o lingurita extract vanilie
-
500 grame visine
-
-
Crema vanilie
-
-
500 ml lapte
-
2 galbenusuri
-
120 gr zahar
-
50 gr amidon
-
1 lingurita extract vanilie
-
4 grame gelatina
-
20 grame zahar pudra
-
200 ml smantana pt frisca
-
-
Glazura ciocolata
-
-
100 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
-
65 ml smantana pt frisca
Prajitura Valurile Dunarii
Acum e sezonul visinelor. Dupa ce am mancat pe saturate, am pus o parte la congelator iar din restul am facut aceasta delicioasa prajitura. Este o prajitura traditionala in Austria si Germania.
Blatul e in 2 culori, cu visine, crema fina de vanilie, si o glazura de ciocolata.
Steps
1
Done
|
Preparare blatPreincalzim cuptorul la 180 grade. Incepem prin a scoate samburii cireselor. Apoi le lasam la o parte. Intr-o tava de 30/25 tapetata cu hartie de copt.Punem 2/3 din aluat in tava si il nivelam. Compozitia ramasa o amestecam cu cacaua si cu o lingura o punem peste blatul de vanilie. Cu dosul lingurii nivelam stratul de cacao cat putem de bine, apoi punem visinele peste el. Le presam usor in blat. |
2
Done
|
Crema vanilieLaptele il amestecam cu 50 gr zahar, amidonul si il punem pe foc, intr-un vas cu fund dublu. Adaugam vanilia. Lasam pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam constant. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul. Turnam imediat laptele fierbinte peste galbenusuri. Amestecam mereu cu telul. Punem din nou la foc amestecul. Cand a inceput sa fiarba , o mai lasam pana se ingroasa precum o budinca. Amestecam mereu cu un tel. Dam vasul la o parte, adaugam gelatina hidratata in apa rece si lasam crema sa se raceasca, amestecam din cand in cand pentru a evita formarea crustei. Inainte de a o amesteca cu frisca o mixam bine ca sa devina pufoasa. |
3
Done
|
Asamblare prajituraPeste blat punem crema de vanilie si o nivelam cu o spatula. Dam la rece prajitura pana pregatim glazura. |
Arată foarte bine! Mult succes in continuare ❤
Multumesc Oana ! <3
Buna Alina la glazura unt sau smantana pentru frișcă? Mulțumesc
Frisca 😀
Daca nu mai fac crema de vanilie si pun direct frisca?nui bun???
Se poate face, tot buna va fin, insa crema de vanilie o face cremoasa 🙂
La glazura de ciocolata eu am frisca !ii bun sa pun frisca nu?
Pot folosii vișine din compot, bine scurse?
Desigur