Aceasta reteta am pregatit-o cu ingredientele date in concursul Mistery Box Challange, o provocare care mie mi s-a parut interesanta. Ai un numar de ingrediente cu care trebuie sa prepari un fel sau chiar 2 feluri de mancare, in fiecare luna concursul se desfasoare pe un blog diferit, primul fiind aici. Iata propunerea mea :
Ingrediente:
800 gr pulpa sau muschi vita
1 cutie rosii maruntite
4 linguri apa
1 lingurita ghimbir ras
1 catel usturoi ras
4 linguri ulei masline
oregano
150 gr faina
sare piper
ulei pt prajit
Preparare:
Taiem carnea felii groase de 1 cm si o batem bine cu batatorul de carne apoi o dam prin faina, o scuturam de excesul de faina, si o punem la prajit in tigaie cam 2-3 minute pe fiecare parte.Repetam procesul pana sunt toate feliile gata .Le condimentam cu sare si piper. Usturoiul il razuim , il amestecam cu oregano si ghimbirul ras, apoi adaugam rosiile maruntite si apa, condimentam cu un pic de sare si piper . Intr-o tava pentru cuptor 25cm *35 cm punem carnea apoi peste turnam amestecul de rosii, stropim cu putin ulei de masline si dam la cuptor la 200 grade timp de 20 minute( daca e nevoie si scade prea tare sosul, mai adaugam cateva linguri de apa).
Servim cu garnitura de orez sau cous cous.Pofta buna!