Ingredients
-
Pandispan Cacao
-
-
4 bucati oua
-
120 grame zahar
-
110 grame faina
-
30 grame cacao
-
30 grame unt
-
un praf de sare
-
-
Crema Dulce de Leche
-
-
380 grame dulce de leche
-
200 grame crema de branza
-
200 ml smantana pt frisca
-
5 grame gelatina
-
-
Sirop Rom
-
-
150 ml apa
-
150 ml zahar
-
15 ml zeama de lamaie
-
1 lingurita esenta rom/rom
-
cateva bucatele coaja confiata de portocala
-
-
Glazura
-
-
150 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
-
100 ml smantana pt frisca
-
1 lingura miere
Tort Ducesa
Nu puteam lasa sa treaca Ziua Indragostitilor fara ceva dulce 😛 , asa ca am facut rapid un tort. A fost o inspiratie de moment, a iesit un tort fin, aerat, super delicios !
Am folosit pandispan de cacao, insiropat, crema dulce de leche , bombonele din cereale glazurate, pentru un plus de textura. Glazura de ciocolata , iar capsunile nu puteau lipsi , pentru un strop de prospetime.
Steps
1
Done
|
Preparare pandispan de cacaoPreincalzim cuptorul la 180 grade. |
2
Done
|
Preparare crema Dulce de LecheDulce de leche este o crema cu gust de caramel, pe baza de lapte condensat. |
3
Done
|
Preparare siropFierbem toate ingredientele la foc mediu pentru 15 minute. Il lasam sa se raceasca. |
4
Done
|
Asamblare tortTaiem blatul in 3. Folosim inelul detasabil pentru a monta tortul. Insiropam prima foaie de blat , apoi jumatate din crema. In crema punem bombonele din cereale glazurate in ciocolata ( eu am folosit Rollo sau McVities). Continuam cu urmatoare felie de blat, crema si la final ultima felie de blat. Dam tortul la rece pentru 4 ore. |
Crema de branza de care folosesti? Dar lapte condensat? Ca doar nu din ala pt cafea… ☺️ Multumesc.
Am mentionat ca e lapte condensat indulcit, la cutie metalica, iar crema de branza poti alege orice marca iti place, sa aiba minim 60% grasime