1 0
Placinta de post cu ciuperci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat placinta
350 grame faina
150 ml apa
80 ml ulei
25 grame drojdie proaspata
1 lingurita otet de mere/ otet de vin alb
1 lingurita sare
Umplutura ciuperci
500 grame ciuperci
1/2 bucata praz
2 catei usturoi
1/2 bucata ardei rosu
200 grame rosii decojite la conserva
1/2 lingurita cimbru
dupa gust sare/piper
50 ml ulei de masline

Placinta de post cu ciuperci

  • 1 h 20 min
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

  • Aluat placinta

  • Umplutura ciuperci

Share

Placinta de post cu ciuperci

Prima data cand am facut-o s-a mancat toata tava in aceeasi zi , asa ca am repetat-o . De data aceasta a fost obligatoriu sa-i pastrez juniorului pt pachetelul de la scoala. Desigur umplutura poate varia in functie de dorintele voastre.

Steps

1
Done

Preparare aluat

Prima data pregatim aluatul. In apa calda punem 2 linguri faina din cantitatea data si drojdia sfarmata. Lasam pana se activeaza drojdia. Pregatim o tava de 25/35 cm
Punem toate ingredientele intr-un vas , amestecam cu lingura de lemn pana aluatul incepe sa se lege. Apoi il transferam pe o suprafata pudrata cu faina si il framantam usor doar pana se omogenizeaza. In impartim in 2. Pregatim hartia de copt la dimensiunea tavii.
Jumatate din aluat il intindem cat tava de mare si il punem in tava peste hartia de copt. Intindem si restul de aluat la dimensiuea tavii, dar aceasta bucata o lasam pe suprafata de lucru. Le acoperim cu un servet curat .
Taiem prazul marunt si il punem la calit in ulei pana se inmoaie, condimentam cu sare si piper. Intre timp maruntit si ciupercile, eu le-am maruntit in robotul de bucatarie impreuna cu ardeiul rosu. Usturoiul il razuim si il punem peste praz , apoi imediat si ciupercile. Adaugam cimbrul.
Lasam la calit 5 minute , apoi adaugam rosiile pasate/ tocate marunt. Lasam totul la foc mediu pana scade sosul mai bine de jumatate. Amestecam din cand in cand , atentie sa nu se arda daca scade sosul prea tare.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Cand umplutura este gata si nu mai este apoasa, o turnam peste aluatul din tava. Peste umplutura punem cu grija restul de aluat. Presaram seminte de mac sau susan si o dam la cuptor pana se rumeneste.
O lasam sa ajunga la temperatura camerei , apoi se poate servi. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Crema stracciatella pentru tort
Optari cu nuca insiropati
next
Optari cu nuca insiropati
previous
Crema stracciatella pentru tort
Optari cu nuca insiropati
next
Optari cu nuca insiropati
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here