2 0
Melc cu branza si visine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Melc cu branza si visine

Share

Cautati un desert potrivit pentru copii ? eu vi-l recomand cu drag pe acesta. Are un aluat moale si pufos , umplutura de branza dulce si visine. Minunat ! Desigur pentru umplutura puteti folosi si nuca cu martipan , reteta aici Melc cu nuca si martipan

Ingrediente:

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 315 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • un praf de sare
  • 115 gr zahar

    Umplutura:

  • 500 gr branza dulce
  • 1 ou mare
  • 125 gr zahar
  • 1/2 lingurita extract vanilie
  • 200 gr visine proaspete fara samburi
  • 1 lg faina

Laptele cald il amestecam cu drojdia si o lasam deoparte 10 minute. Intre timp pregatim celelalte ingrediente si le punem intr-un castron incapator. Turnam peste si laptele cu drojdia apoi framantam  bine pana obtinem un aluat fin si moale. Il acoperim si il punem intr-un loc calduros timp de 30 minute.

Pana aluatul nostru creste , pregatim umplutura. Branza dulce o amestecam bine cu zaharul , pana devine o pasta, adaugam vanilia, si apoi oul. Amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza. Visinele le amestecam cu 1 lingura faina rasa.

DSC_0439

Cand au trecut cele 30 minute , pe o plansa pudrata cu faina punem aluatul si il intindem cu un facalet intr-un dreptunghi cu o grosime de 1/2 cm . Peste punem umplutura, visinele si rulam pe lungime cu grija.  Taiem felii groase de 2 cm si le asezam pe o tava tapetate cu hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 180 grade si le coacem cam 10-12 minute. Cand sunt gata le lasam putin sa se raceasca apoi le ungem cu glazura de lamaie

Glazura :

  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3- 4 linguri pline zahar pudra
  • Se amesteca zaharul cu glazura de lamaie

Enjoy!

(Visited 10,582 times, 3 visits today)

Lucky Cake

previous
Pui ait la cuptor
next
Musaca de legume
previous
Pui ait la cuptor
next
Musaca de legume
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Viorica Tiganescu

Minunati sint pentru copii, dar si pentru noi un deliciu.

Diana Muresan

Delicios