2 0
Melc cu branza si visine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Melc cu branza si visine

Share

Cautati un desert potrivit pentru copii ? eu vi-l recomand cu drag pe acesta. Are un aluat moale si pufos , umplutura de branza dulce si visine. Minunat ! Desigur pentru umplutura puteti folosi si nuca cu martipan , reteta aici Melc cu nuca si martipan

Ingrediente:

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 315 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • un praf de sare
  • 115 gr zahar

    Umplutura:

  • 500 gr branza dulce
  • 1 ou mare
  • 125 gr zahar
  • 1/2 lingurita extract vanilie
  • 200 gr visine proaspete fara samburi
  • 1 lg faina

Laptele cald il amestecam cu drojdia si o lasam deoparte 10 minute. Intre timp pregatim celelalte ingrediente si le punem intr-un castron incapator. Turnam peste si laptele cu drojdia apoi framantam  bine pana obtinem un aluat fin si moale. Il acoperim si il punem intr-un loc calduros timp de 30 minute.

Pana aluatul nostru creste , pregatim umplutura. Branza dulce o amestecam bine cu zaharul , pana devine o pasta, adaugam vanilia, si apoi oul. Amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza. Visinele le amestecam cu 1 lingura faina rasa.

DSC_0439

Cand au trecut cele 30 minute , pe o plansa pudrata cu faina punem aluatul si il intindem cu un facalet intr-un dreptunghi cu o grosime de 1/2 cm . Peste punem umplutura, visinele si rulam pe lungime cu grija.  Taiem felii groase de 2 cm si le asezam pe o tava tapetate cu hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 180 grade si le coacem cam 10-12 minute. Cand sunt gata le lasam putin sa se raceasca apoi le ungem cu glazura de lamaie

Glazura :

  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3- 4 linguri pline zahar pudra
  • Se amesteca zaharul cu glazura de lamaie

Enjoy!

Lucky Cake

previous
Pui ait la cuptor
next
Musaca de legume
previous
Pui ait la cuptor
next
Musaca de legume
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments