Ingredients
-
Blat cacao si migdale
-
2 buc oua
-
50 gr faina de migdale
-
50 gr faina
-
65 gr unt
-
75 gr zahar
-
15 gr cacao
-
75 gr iaurt cremos
-
1/2 lingurita praf de copt
-
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
-
un praf de sare
-
Crema de ciocolata
-
400 ml smantana pt frisca
-
200 gr ciocolata cu lapte
-
100 gr ciocolata neagra
-
Pentru insiropat blat
-
150 gr gem caise
-
50 ml apa calda
-
1 lingura rom
Tort de ciocolata
Blat cu migdale, gem de caise, putin rom si crema de ciocolata. Nimic mai simplu si mai bun. Ca si bonus, tortul poate fi gata in 2 ore 😉
Daca nu va plac migdalele, puteti inlocui acest blat cu cel umed de cacao, rezultatul va fi la fel de bun 🙂 , va las aici linkul https://luckycake.ro/retete/blat-umed-de-cacao/
Steps
1
Done
|
Preparare blat cacao si migdalePentru blat am folosit o forma de 18 cm. La baza am pus hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 170 grade. |
2
Done
|
Crema de ciocolataNe apucam sa pregatim crema de ciocolata imediat de blatul s-a racit. Dureaza doar 10 minute. Prima data topim ciocolata pe baie de aburi. Apoi o lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei. Daca amestecam des in ea se va raci mai rapid. |