Ingredients
-
Ingrediente guguluf
-
350 gr dovlecel
-
50 gr unt
-
100 ml ulei
-
300 gr faina
-
150 gr iaurt cremos
-
55 gr cacao
-
250 gr zahar
-
3 buc oua
-
1 lingurita bicarbonat de sodiu
-
1 lingurita si jumatate praf de copt
-
un praf de sare
-
Frosting de mascarpone si ciocolata alba
-
150 gr mascarpone
-
150 gr crema de branza
-
150 gr ciocolata alba
Guguluf cu ciocolata si dovlecei
O combinatie inedita, dar extrem de gustoasa ! Desi pare ciudat o leguma intr-un desert, e un deliciu. La fel precum e si tortul de morcovi https://luckycake.ro/retete/tort-de-morcovi/ . Pentru cantitatile date aveti nevoie de o forma mare de guguluf, cu diametrul de 28 cm, sau 2 tavi medii de chec.
Steps
1
Done
|
Preparare gugulufPrima data spalam dovleceii, eu nu i-am curatat de coaja deoarece erau proaspeti din gradina. Va recomand sa alegeti dovlecei mici , nu mai mari de 20 cm lungime, deoarece acesti nu au seminte mari. |
2
Done
|
Ungem cu putin unt forma , apoi turnam amestecul. Coacem la 180 grade in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii 45-55 minute Daca folositi forma de guguluf timpul de coacere va fi mai mare decat daca folositi 2 tavi de chec. Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca complet pe un gratar. |
3
Done
|