0 0
Guguluf cu ciocolata si dovlecei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Ingrediente guguluf
350 gr dovlecel
50 gr unt
100 ml ulei
300 gr faina
150 gr iaurt cremos
55 gr cacao
250 gr zahar
3 buc oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita si jumatate praf de copt
un praf de sare
Frosting de mascarpone si ciocolata alba
150 gr mascarpone
150 gr crema de branza
150 gr ciocolata alba

Guguluf cu ciocolata si dovlecei

  • 1h 15 min
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Ingrediente guguluf

  • Frosting de mascarpone si ciocolata alba

Share

Guguluf cu ciocolata si dovlecei

O combinatie inedita, dar extrem de gustoasa ! Desi pare ciudat o leguma intr-un desert, e un deliciu. La fel precum e si tortul de morcovi  https://luckycake.ro/retete/tort-de-morcovi/ . Pentru cantitatile date aveti nevoie de o forma mare de guguluf, cu diametrul de 28 cm, sau 2 tavi medii de chec.

Steps

1
Done

Preparare guguluf

Prima data spalam dovleceii, eu nu i-am curatat de coaja deoarece erau proaspeti din gradina. Va recomand sa alegeti dovlecei mici , nu mai mari de 20 cm lungime, deoarece acesti nu au seminte mari.
Razuim marunt dovleceii si ii punem la scurs intr-o sita.
Untul si uleiul il punem la incalzit, doar pana se topeste untul, apoi dam la o parte .
Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonat. Adaugam si cacaua.
Intr-un bol punem ouale, zaharul, amestecam cu telul cat sa se omogenizeze. Apoi punem iaurtul, untul si uleiul, un praf de sare. Amestecam din nou. Urmeaza faina. La final incorporam si dovleceii. Amestecam cu paleta, astfel incat sa se amestece bine.

2
Done

Ungem cu putin unt forma , apoi turnam amestecul. Coacem la 180 grade in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii 45-55 minute Daca folositi forma de guguluf timpul de coacere va fi mai mare decat daca folositi 2 tavi de chec. Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca complet pe un gratar.

3
Done

Intre timp pregatim si crema de ornat.
Ciocolata o topim pe baie de aburi, mixam crema de branza cu mascarponele, apoi adaugam ciocolata topita. Mixam din nou , pana se omogenizeaza. Dam crema la rece pana se intareste usor, apoi ornam. Am decorat cu afine proaspete si coaja de lime. Enjoy !

Lucky Cake

Spaghete cu somon si sos cremos de smantana
previous
Spaghete cu somon si sos cremos de smantana
Panna Cotta cu sos de visine
next
Panna Cotta cu sos de visine
Spaghete cu somon si sos cremos de smantana
previous
Spaghete cu somon si sos cremos de smantana
Panna Cotta cu sos de visine
next
Panna Cotta cu sos de visine
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here