4 0
Tort cu ciocolata si branza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Blat umed
pentru reteta click aici
Crema de mascarpone si Nutella
250 gr mascarpone
250 gr Nutella
Crema de branza
300 gr branza dulce de vaci
200 ml smantana pt frisca
125 gr zahar pudra 150 gr daca va place mai dulce
1/2 lingurita extract vanilie
5 gr gelatina hidratata in 50ml apa rece
Crema de ciocolata pentru ornat
200 ml smantana pt frisca rece de la frigider
200 gr ciocolata cu continut ridicat de cacao
Decor
50 gr ciocolata neagra

Tort cu ciocolata si branza

  • 1 h 15 min
  • Pentru 12
  • Medie

Ingrediente

  • Blat umed

  • Crema de mascarpone si Nutella

  • Crema de branza

  • Crema de ciocolata pentru ornat

  • Decor

Distribuie

Tortul cu ciocolata si branza este pe placul tuturor, are 2 creme fine , cu Nutella mascaprone , branza, invelit in crema de ciocolata. Il puteti pregati rapid , cremele se pregatesc in 10 minute. Blatul umed este deosebit, merita sa-l incercati 🙂

 

(Visited 19,234 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Prima data facem blatul. Eu am folosit o forma de 26 cm , pentru aceasta aveti nevoie de cantitatea trecuta in reteta plus inca o jumatate. Am copt blatul la 170 grade, timp de 50 minute. Lasam blatul sa se raceasca. Daca reusiti sa-l faceti cu o zi inainte si mai bine :)

2
Gata

Crema de branza

Branza dulce de vaci o mixam impreuna cu zaharul , eu am folosit blenderul vertical , pentru a o face mai cremoasa. Gelatina hidratata o topim pe baie de aburi.
Frisca o batem tare. Adaugam peste gelatina 1 lingura de frisca, amestecam bine. Peste branza punem frisca, gelatina si extractul de vanilie , amestecam cu o spatula .

3
Gata

Crema de mascarpone si Nutella

Crema mascarpone , sa fie la temperatura camerei. Peste mascarpone adaugam Nutella si cu telul amestecam bine.

4
Gata

Asamblarea

Tortul in montam in forma in care am copt blatul. Blatul il feliem in 3. Punem capacul blatului, adica partea de sus ca baza. Apoi turnam crema de branza. Urmeaza blatul din mijloc. Deasupra punem crema de mascarpone , o nivelam cu o spatula. Ultimul blat il aseazam peste tort si presam usor incercand sa-l nivelam. Il dam la rece 3 ore. Daca puteti ar fi de preferat peste noapte.

5
Gata

Decorarea

Pentru a decora tortul pregatim crema :
ciocolata o topim pe baie de aburi. O dam la o parte.
Frisca o batem bine , apoi turnam ciocolata peste frisca si mixam doar pana se omogenizeaza. Atentie nu mixam prea mult deoarece se taie.
Cu aceasta crema ornam tortul. Eu folosesc o spatula pentru finisarea acestuia.
Ciocolata o razuim cu curatatorul de legume, astfel obtinem fasiile de ciocolata.

Lucky Cake

pasta avocado cu ton
anterioară
Pasta de ton cu avocado
tort alaska cu capsuni
următoare
Tort Alaska cu capsuni
pasta avocado cu ton
anterioară
Pasta de ton cu avocado
tort alaska cu capsuni
următoare
Tort Alaska cu capsuni

Lasa-ne un mesaj

avatar
  Subscribe  
Notificare despre