Ingredients
-
700 gr faina
-
500 ml apa calda
-
2 lingurite rase drojdie uscata
-
2 lingurite rase sare
Paine fara framantare
Ne place mult aceasta paine ! De obicei o prepar seara , iar dimineata o pun la copt. Desigur se poate prepara aluatul si dimineata, iar seara se poate coace, e nevoie sa stea la dospit minim 12 ore .
Steps
1
Done
|
Preparare paine fara framantareLuam un vas incapator deoarece aluatul va creste. Punem faina, apoi drojdia uscata, amestecam usor , apoi sarea si apa calda. Amestecam totul cu o lingura de lemn. Aluatul trebuie sa fie umed si lipicios. Il lasam la temperatura camerei , la dospit pentru 12 ore minim. Il piunem intr-un vas incapator pe care il acoperim cu folie alimentara. |
2
Done
|
Dupa ce au trecut cele 12 ore , aluatul nostru va arata cu mici bule la suprafta , si va fi considerabil mai mare. |
3
Done
|
Pentru a coace painea avem nevoie de un vas termorezistent cu capac. Cel mai potrivit e unul din fonta , emailat. Daca nu aveti nu-i nimic, puteti folosi si un vas yena. |
Painea arata foarte bine dar, cu oala m-ai dat gata!
Asa oala am vazut in Marea Britanie…dar cred ca este si la noi
Da sigur , eu am cumparat-o din Romania , o gasiti online
Ce cantitate de drojdie proaspata trebuie pusa?
recomand doar drojdie uscata
E foarte buna,simplu de facut. Recunosc,nu am avut rabdare si am lasat – o doar 10 ore la dospit,dar si asa a iesit perfecta. Multumesc pt reteta !!!
se poate face si cu faina integrala?
Desigur, insa e nevoie de inca 10 % apa
Eu o fac frecvent,dar nu o las la dospit decat pana creste,adica vreo ora,doua,O coc in vas de lut cu capac in care pun hartie de copt,Iese o bunatate!In plus eu pun si o lingurita de zahar.