1 1
Paine fara framantare

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
700 gr faina
500 ml apa calda
2 lingurite rase drojdie uscata
2 lingurite rase sare

Nutritional information

Paine fara framantare

  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

Share

Paine fara framantare

Ne place mult aceasta paine ! De obicei o prepar seara , iar dimineata o pun la copt. Desigur se poate prepara aluatul si dimineata, iar seara se poate coace, e nevoie sa stea la dospit minim 12 ore .

Steps

1
Done

Preparare paine fara framantare

Luam un vas incapator deoarece aluatul va creste. Punem faina, apoi drojdia uscata, amestecam usor , apoi sarea si apa calda. Amestecam totul cu o lingura de lemn. Aluatul trebuie sa fie umed si lipicios. Il lasam la temperatura camerei , la dospit pentru 12 ore minim. Il piunem intr-un vas incapator pe care il acoperim cu folie alimentara.

2
Done

Dupa ce au trecut cele 12 ore , aluatul nostru va arata cu mici bule la suprafta , si va fi considerabil mai mare.
Acum pe un prosop de bucatarie punem faina din belsug, apoi rasturnam aluatul peste. Ii dam o forma rotunda, impingand marginile sub aluat. Presarm faina si peste aluat. Il acoperim si il lasam la crescut 2 ore.

3
Done

Pentru a coace painea avem nevoie de un vas termorezistent cu capac. Cel mai potrivit e unul din fonta , emailat. Daca nu aveti nu-i nimic, puteti folosi si un vas yena.
Incingem cuptorul la 230 grade, punem vasul gol sa se incinga si el. Dupa 30 minute scoatem vasul si presaram putina faina il el. Apoi rasturnam aluatul cu grija. Punem capacul si coacem 30 minute. Dupa ce au trecut cele 30 minute, dam capacul jos si mai coacem 25-30 minute fara capac.
Este gata cand suna a gol daca batem usor partea de dedesubt a painii. Servim paine proaspata . Enjoy !

Lucky Cake

previous
Prajitura pufoasa cu iaurt si visine
next
Galuste cu prune
previous
Prajitura pufoasa cu iaurt si visine
next
Galuste cu prune
Subscribe
Notificare despre
guest
9 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Alina

Painea arata foarte bine dar, cu oala m-ai dat gata!

Daniela

Asa oala am vazut in Marea Britanie…dar cred ca este si la noi

Aurelia

Ce cantitate de drojdie proaspata trebuie pusa?

Estera

E foarte buna,simplu de facut. Recunosc,nu am avut rabdare si am lasat – o doar 10 ore la dospit,dar si asa a iesit perfecta. Multumesc pt reteta !!!

Bianca

se poate face si cu faina integrala?

cass4

Eu o fac frecvent,dar nu o las la dospit decat pana creste,adica vreo ora,doua,O coc in vas de lut cu capac in care pun hartie de copt,Iese o bunatate!In plus eu pun si o lingurita de zahar.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here