0 0
Melc cu nuca si martipan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Melc cu nuca si martipan

Share

Acesti melci cu nuca sunt minunat de gustosi ! si aluatul este moale si pufos. Combinatia de martipan cu nuca mi se pare una extrem de reusita. Nu sunt greu de facut ci sunt greu de tinut pe farfurie šŸ˜‰ .

Ingrediente Ā 10 -12 buc:

Aluat melc cu nuca:

500 gr faina

40 gr drojdie proaspata

315 ml lapte

60 ml ulei

un praf de sare

115 gr zahar

Umplutura:

150 gr nuca

50 gr masa martipan

30 gr gris

3 linguri lapte

zahar dupa gust ( eu am pus 4 linguri pline)

Glazura :

2 linguri zeama de lamaie

3- 4 linguri pline zahar pudra

Laptele cald il amestecam cu drojdia si o lasam deoparte 10 minute. Intre timp pregatim celelalte ingrediente si le punem intr-un castron incapator. Turnam peste si laptele cu drojdia apoi framantam Ā bine pana obtinem un aluat fin si moale. Il acoperim si il punem intr-un loc calduros timp de 30 minute.

Pana aluatul nostru creste , pregatim umplutura. In robotul de bucatarie punem toate ingredientele si mixam pana devine precum o pasta.

Cand au trecut cele 30 minute , pe o plansa pudrata cu faina punem aluatul si il intindem cu un facalet intr-un dreptunghi cu o grosime de 1/2 cm . Peste punem umplutura si rulam cu grija. Ā Taiem felii groase de 2 cm si le asezam pe o tava tapetate cu hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 180 grade si le coacem cam 10-12 minute. Cand sunt gata le lasam putin sa se raceasca apoi le ungem cu glazura de lamaie. Enjoy!

 

Lucky Cake

Salata de cartofi
previous
Salata de cartofi mov
briose cuibusor
next
Briose Cuibusor
Salata de cartofi
previous
Salata de cartofi mov
briose cuibusor
next
Briose Cuibusor
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments