Ne plac aripioarele de pui mai ales cele picante 🙂 .Aceasta reteta este pe gustul nostru: picanta (cat vrei), dulce,la cuptor, aripioarele nu sunt  prajite in ulei, numai bune de mancat.
Ingrediente:
1 tava aripioare 500 grame
5 spices -1 lingurita( amestec condimente), se pot inlocui cu ce condimente preferati : boia, piper, usturoi
sare
pt glazurat:
2 linguri sos barbeque
1 bucata -3 cm ghimbir razuit
2 linguri sos soia
1 lingurita ulei susan
1 lingura sos chilli dulce picant
seminte susan
Pt orez:3 persoane
1 cana orez
1 ceapa rosie mica
1 morcov
1 adrei rosu  gras mai mic
2 fire ceapa verde
ulei de masline
sare
piper
Preparare:
Aripioarele le condimentam cu 5 spices si putina sare, le asezam in tava de copt, pe care o acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la  200 grade timp de 20 minute.Preparam sosul pt glazurat  amestecand toate ingredientele mai putin semintele de susan.Dupa 20 minute carnea o scoatem din cuptor si o glazuram cu sosul pregatit.O dam din nou la cuptor fara folie, la 220 grade timp de 20 – 25 min sau pana cand se rumeneste bine.Daca mai ramane sos la jumatatea timpului, mai glazuram o data si le intoarcem pe cealalta parte.Presaram peste ele semintele de susan si mai dam la cuptor 5 minute.Cat timp aripioarele sunt la cuptor fierbem orezul in 2 cani de apa, la care adaugam un praf de sare, la mine pe cutie scria 20 minute, deci 20 minute :).Intre timp curatam legumele, morcovii ii razuim,ceapa o taiem cubulete si ardeiul fasii subtiri, apoi le punem la calit in 2 linguri masline.Le calim timp de 10 minute,adaugam orezul strecurat asezonam cu sare si piper,la final adaugam ceapa verde si mai lasam la foc mic 3-4 minute.Masa este gata:) Enjoy!