Ingredients
-
30 buc aripioare pui sectionate
-
150 gr iaurt cremos
-
1 lingurita sos soia
-
2 buc lemongrass
-
1/2 bucata ardei iute
-
1 lingurita curcuma
-
1 bucata ceapa rosie
-
2 buc usturoi
-
1 buc 2 cm ghimbir
-
1 lingurita/ 1/2 lingurita sare/piper
-
200 gr orezspecial cu bob lung
-
400 ml apa
-
3-4 fire sofran
-
1/2 lingurita sare
-
2 buc ceapa verde
-
1/2 buc ardei iute
-
Aripioare cu lemongrass si orez
O reteta inedita, cu o savoare aparte. Ma bucur ca ajung si la noi condimente si ingrediente pana acum vazute doar la televizor, cum ar fi lemongrass. Asa putem sa incercam noi gusturi, noi experiente. Iar aceasta a fost una extrem de delicioasa 😉
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Aripioarele le punem intr-o punga cu fermoar/ziplock , peste ele turnam marinada si le amestecam bine. Le dam la rece minim 3 ore, de preferat ar fi peste noapte. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Orezul il spalam bine si apoi il punem impreuna cu apa, sofranul si sarea la fiert. Cand incepe sa fiarba tare, dam focul mai jos, astfel incat sa fiarba incet. Incercam sa nu invartim in el , atentie spre final il verificam cu furculita sa nu se arda . |
5
Done
|
Servim aripioarele fierbinti cu orez. Enjoy ! |