0 0
Fursecuri fragede cu nuca de Halloween

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Fursecuri fragede cu nuca de Halloween

Distribuie

Mai sunt doar cateva zile pana la Halloween si copii sunt in febra cautarii costumul potrivit, iar eu a deserturilor potrivite 😉 . Am ajuns cu piticul meu la un acord : bezele Fantome si Fursecuri fragede cu nuca . Asa ca la treaba !

Ingrediente fursecuri ( 20-25 buc):

100 gr nuca usor prajita si macinata fin

25 gr masa martipan brut

75 gr unt moale

25 gr zahar pudra

1/2 pachet zahar vanilat

un praf de sare

90 gr faina

un galbenus mare

1 lingura zahar praf pentru rulat

Pentru decor:

un albus

10 linguri cu varf zahar pudra si 3-4 stropi  de zeama de lamaie, colorant(optional)

banuti de ciocolata alba si neagra diferite dimensiuni si ce mai aveti prin casa 🙂

Untul cu martipanul rupt bucatele il mixam pana se omogenizeaza usor, adaugam galbenusul, zaharul,mai mixam si la final adaugam faina si apoi nucile. Mixam pana se omogenizeaza. Aluatului ii dam forma unei role  cu diametrul de 3 cm, il infasuram in folie alimentara si il dam la rece o ora. Pentru glazura avem nevoie de un bol si un tel. Batem usor albusul apoi adaugam o lingura de zahar praf cernut, apoi zeama de lamaie,batem bine iarasi cu telul si apoi zaharul praf pana ajungem la consistenta dorita- sa curga intr-un fir gros.Pe tava de copt punem hartie de copt, luam aluatul, il presaram cu zaharul praf si apoi il taiem in felii groase de un jumatate de centimetru. Le dam la cuptor la 180 grade timp de 10 minute . Le scoatem si le lasam sa se raceasca. Glazura o punem intr-o pungulita rezistenta, taiem foarte putin de la un colt si glazuram o parte a fursecurilor. Apoi decoram dupa bunul plac 🙂 . Pentru ochisorii monstruletilor am folosit un banut de ciocolata alba un strop de grazura, cat sa se lipeasca si o picatura de ciocolata neagra. Se  pot pastra 2-3 zile intr-un vas cu capac . Enjoy !

 

(Visited 330 times, 1 visits today)

Lucky Cake

gogosele cu parmezan
anterioară
Gogosele cu parmezan
supa de linte cu pui
următoare
Supa de linte cu pui si coriandru
gogosele cu parmezan
anterioară
Gogosele cu parmezan
supa de linte cu pui
următoare
Supa de linte cu pui si coriandru

5
Lasa-ne un mesaj

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Lucky CakeRus IoanaMonica Aldea Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Monica Aldea
Vizitator

Ce inseamna martipan brut ? Pasta aceea de migdale care se gaseste la Lidl ? Sau direct pudra de migdale ?

Monica Aldea
Vizitator

Aaa…am recitit…si tb rupt..deci cred ca e pasta..

Rus Ioana
Vizitator

unde gasesc martipan brut?…..nu am folosit niciodata si doar cioco cu martipan mai mananc uneori…