Ingredients
-
Blat Umed de Cacao
-
https://luckycake.ro/retete/blat-umed-de-cacao/
-
Blat Dacquoise
-
4 albusuri(aprox 140 g)
-
150 g zahar
-
1o0 g migdale macinate
-
un praf de sare
-
Mousse de portocale
-
4 galbenusuri
-
100 g zahar
-
40 g amidon
-
400 ml suc proaspat stors deportocale
-
10 g gelatina
-
100 gr zahar
-
400 ml smantana pt frisca
-
Glazura oglinda
-
150 gr ciocolata
-
30 gr cacao
-
60 ml smantana pt frisca
-
215 gr zahar
-
120 ml apa
-
10 gr gelatina
-
Migdale caramelizate
-
fulgi migdale
-
zahar
Entremet cu mousse de portocale
Entremet – un desert cu mai multe arome si texturi. Cam aceasta ar fi descrierea lui pe scurt. Are o textura aerata si fina, un gust intens de portocale si ciocolata. E minunat de bun 🙂
Blat umed : https://luckycake.ro/retete/blat-umed-de-cacao/
Steps
1
Done
|
Blat Umed de CacaoPrima data facem blaturile, de cacao si cel cu migdale. Apoi pregatim mousse-ul de portocale. Glazura oglinda o facem a 2-a zi sau cand tortul e terminat. |
2
Done
|
Blat DacquoiseBatem albusurile cu raful de sare pana se albesc si cresc in volum. Adaugam pe rand cate o lingura de zahar si mixam pana acesta e dizolvat complet. La final albusurile trebuie de fie ferme si lucioase. Cu o spatula incorporam migdalele macinate. Pe o tava punem hartie cerata, apoi intindem aluatul sub forma de 2 cercuri cu diametrul de 20 cm. Le nivelam cu o spatula si il coacem la 165 grade timp de 25-30 minute. Il scoatem si il lasam sa se raceasca complet. |
3
Done
|
Mousse de portocaleBatem frisca toata( 400 ml) cu cele 100 gr de zahar. O dam la rece. Punem gelatina la inmuiat. Sucul de portocale il punem la incalzit. Galbenusurile le batem cu zaharul pana se albesc apoi adaugam amidonul si amestecam bine cu telul. Cand sucul este fierbinte , fara a fierbe, il adaugam peste amestecul de galbenusuri. Il punem inapoi pe foc mic spre mediu amestecam tot timpul cu o lingura de lemn pana incepe sa se ingroase. Il luam de pe foc, il lasam sa se raceasca 2-3 minute si apoi adaugam gelatina , amestecam bine. Lasam la racit 15-20 minute. Incorporam frisca in 3 etape in crema de portocale. Trecem apoi la asamblarea tortului. |
4
Done
|
Glazura oglindaPunem apa impreuna cu zaharul la topit . Separat hidratam gelatina in apa rece, confrom instructiunilor de pe ambalaj. Cand siropul fierbe si zaharul s-a topit il luam de pe foc. Adaugam ciocolata si amestecam bine , cu un tel pana se topeste. Apoi punem cacaua, amestecam , frisca lichida la urma. O lasam deoparte 2-3 minute apoi punem gelatina si amestecam pana se dizolva complet. O mixam bine cu mixerul vertical, apoi o dam prin strecuratoare. Pentru ca glazura oglinda sa poata fi folosita cu succes, trebuie lasata sa se raceasca pana ajunge la 29 grade celsius. |
5
Done
|
Migdale caramelizateMigdalele le asezam pe o bucata hartie de copt , le aranjam asa incat sa nu se suprapuna prea tare. Zaharul il topim si il lasam pe foc pana capata o culoare usor aramie, apoi il turnam peste migdale. Asteptam pana se raceste complet apoi cu ajutorul unui facalet le zdrobim usor. |
6
Done
|
AsamblarePentru asamblare avem nevoie de o forma de tort de 24 cm si hartie de copt. Tortul va iesi mai inalt decat forma de tort, asa ca va fi nevoie sa punem hartie de copt roata tava pe interior, veti vedea in poza. Eu am prins hartia de copt cu capsatorul. Tava de tort o tapetam si pe fund cu hartie de copt taiata la dimesiunea exacta a tavii. Prima data punem blatul de cacao , apoi cel de migdale. Turnam jumatate din mousse-ul de portocale. apoi punem si celelalte 2 blaturi . Turnam si restul de mousse. Dam la frigider minim 4 ore , de preferat peste noapte. Apoi trebuie sa stea 2 ore la congelator. Asa vom putea manevra mai usor tortul si il vom putea glazura mult mai usor . Punem tortul intr-o tava , unde sa se scurga glazura, iar sub el un suport mai mic, eu pun de obicei o forma de tot mai mica. Turnam glazura in mijloc mai intai iar apoi usor, pe margini. Lasam sa se intareasca cateva minute glazura , apoi decoram cu migdale caramelizate. Tortul se pastreaza la rece pana la servire. Enjoy! |
nu inteleg un lucru
la inceput batem frisca cu 100g zahar apoi batem galbenusurile cu zaharul,care zahar?
Zaharul se pare ca aparea la informatii suplimentare, multumesc de observatie, am editat , atat cu zaharul cat si cu frisca
Cand adaug frisca in mouse de portocale?
Crema cu sucul de portocale nu devine puțin amăruie din cauza sucului proaspăt care se oxidează oarecum?
Sucul de portocale nu se oxideaza, el se prepara termic si rezulta o crema