2 1
Branzoici ca la bunica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Branzoici ca la bunica

  • Medium
Share

Am mostenit cateva retete minunate de la bunica mea, care imi sunt dragi si care sunt si bune tare 😉 . Una dintrea acestea este si cea de branzoici , stiu – sunt branzoaice , dar am pastrat denumirea de acolo . Va las sa o descoperiti si voi :

Ingrediente branzoici :

500 gr faina

30 gr drojdie proaspata

lapte –  250 ml

90 gr unt topit

1 praf sare

2 galbenusuri

3 lingurite zahar

coaja razuita de la o lamaie

coaja de la o portocala

Umplutura:

400 gr branza

100 gr stafide

80 gr zahar ( sau mai dulce, dupa gust)

1 ou

extract vanilie

1 ou pentru uns

Smantana si zahar pudra pentru finisat

 

Preparare:

Drojdia impreuna cu laptele cald si zaharul se lasa la dospit 10 minute. Apoi il adaugam peste celelalte ingrediente si framantam minim timp de 10 minute. Daca avem un robot de bucatarie , e foarte util, ne scuteste de munca, daca nu, atunci framantam cu putere. Aluatul il lasam la dospit acoperit cu o folie alimentara pana isi tripleaza volumul. Intre timp pregatim umplutura: e bine sa alegem branza cat mai uscata, fara mult zer, apoi o mixam cu zaharul . Adaugam   ouale , apoi mixam bine iar la final adaugam extractul de vanilie si apoi stafidele. Amestecam usor, dam la rece pana umplem branzoicile.

Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 3 . Luat prima bucata de aluat si o intindem pe o plansa pudrata cu faina pana ajunge la o grosime de 3-4 mm. Taiem patrate de aproximativ  10 cm, punem in mijlocul fiecareia o lingura si jumatate de branza( sau cat va place) si apoi suprapunem colturile opuse de la aluat. Ungem cu ou batut primele 2 colturi unite si apoi le unim pe celelalte 2. Le punem pe o tava tapetata cu hartie de  copt si apoi le ungem bine cu ou batut. Lasam spatiu intre ele deoarece vor creste la copt.Le coacem la 180 grade timp de 25-30 minute pana sunt rumene deasupra.

Apoi intervine partea faina 😉 , la noi se ungeau bine cu smantana si se pudrau cu zahar apoi se lasau sa se raceasca. Aceasta parte este optionala, eu asa le fac, mi se par mai moi si gustoase . Enjoy!

Lucky Cake

Salata de pui cu ciuperci
previous
Salata de pui cu ciuperci
briose cu portocale
next
Briose cu portocale
Salata de pui cu ciuperci
previous
Salata de pui cu ciuperci
briose cu portocale
next
Briose cu portocale
Subscribe
Notificare despre
guest
5 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Andreea

Se poate folosi și drojdie la plic?

Mihaela

E super rețetă!Mulțumesc!

Carmen

Bună ziua! Va rog, îmi puteți spune cam cate brânzoaice ies din cantitatea de mai sus?