Cu acest pui ne delectam pe vremea studentiei . Ce vremuri frumoase 🙂 O reteta foarte simpla si usor de facut pentru orice incepator in ale gatitului. De data aceasta nu am folosit o sticla ci un suport special, dar modul de preparare e acelasi .
Ingrediente:
- 1 pui de aprox 1,2- 1,5 kg
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1/2 lingurita boia
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 sticla bere la 0,33 sau 0,5 depinde de cat de mare e puiul , umpluta cu apa
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Amestecam intr-un bol toate ingredientele, apoi frecam bine puiul cu ele. Incercam sa-l acoperim cat mai bine cu condimentele. Dupa ce am terminat, punem puiul pe sticla pe care o umplem cu apa calduta, si apoi intr-o tava unde am pus apa de 1,5 cm inaltime.Am pus si cateva fire de rozmarin pentru extra aroma. Punem tava la cuptor timp de 1 ora si jumatate- 2 ore. Ca sa testam puiul daca e gata, il intepam cu varful unui cutit in partea cea mai groasa, si daca lichidul care curge e transparent, atunci e patruns bine. Servim alaturi de o salata de naut si sos de iaurt cu usturoi . Enjoy !
Buna,
La ce temperatura la cuptor? Cu ventilatie?
cuptorul la 180 grade, caldura sus/jos