0 1
Musaca de legume

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Musaca de legume

Share

Reteta mea preferata de musaca. Imi place mult cu dovlecei , vinete si cartofi.  Sos de carne aromat si sos bechamel. Un deliciu pentru papilele gustative. Mie imi place sa o fac cu o zi inainte. Daca sta la frigider o noapte aromele se intrepatrund mai bine 🙂

Ingrediente( forma rotund de 24 cm ):

  • 1 vanata mica
  • 1 dovlecel mediu
  • 2 cartofi mari
  • sare

Sos carne :

  • 500 gr carne vita/ amestec macinata
  • 800 gr rosii maruntite conserva/ un borcan sos de rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 frunze dafin
  • un praf nucsoara si scortisoara , 2 buc cuisoare, ,sare, piper, oregano

Sos bechamel :

  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • sare/piper , nucsoara

Musaca legumeDSC_0050DSC_0048-001

Cartofii ii punem la fiert in coaja. Legumele ramase se feliem la 0,5 cm si le saram, le lasam asa cam 10 minute.Intre timp pregatim sosul de carne – Ceapa o taiem marunt si o calim in putin ulei de masline pana devine transparenta. Adaugam usturoiul, apoi carnea pana prinde culoare. Punem condimentele , frunzele  de dafin si apoi sosul de rosii. Lasam la foc mediu spre mic timp de 35-40 minute.

Daca scade putin sosul mai adaugam apa.   Incingem tigaia grill si  prajim legumele  pana sunt patrunse.  Le dam la o parte. Cand cartofii sunt fierti ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Apoi ii curatam de coaja si ii feliem . Cand toate sunt gata facem si sosul bechamel . Pentru sosul bechamel topim untul intr-o cratita , adaugam faina, amestecam tot timpul cu un tel, lasam la foc mic un minut, apoi adaugam laptele in fir subtire, amestecand permanent. Cand e ingrosat, il asezonam cu piper si nucsoara.Il dam la o parte.

Intr-un vas termorezistent punem putin unt, apoi putin sos. Urmeaza un strat de cartofi, unul de sos, apoi dovlecei si vinete, sos. Ultimul strat sa fie legume, peste care turnam sosul bechamel. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 minute , sau pana sosul bechamel e rumenit usor. Se lasa sa se raceasca usor apoi se poate servi. Se poate face si cu o zi in avans. E grozava daca aveti musafiri. Doar o incalziti si gata masa 🙂 Enjoy !

Lucky Cake

previous
Melc cu branza si visine
Blat umed de cacao
next
Blat umed de cacao
previous
Melc cu branza si visine
Blat umed de cacao
next
Blat umed de cacao
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
dimian cristina

super delicioasa!!!!multumim pt.reteta!!