1 0
Briose cu capsuni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
180 grame faina
2 bucati marimea M oua
120 grame iaurt cremos
120 grame zahar
6 grame praf de copt
120 ml ulei
1/2 lingurita extract vanilie
un praf de sare
Crema de capsuni
350 grame capsuni
15 ml zeama lamaie
15 grame zahar

Briose cu capsuni

  • 45 min
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Share

Briose cu capsuni

Aceasta este o reteta de baza, adica putem sa facem diverse combinatii de fructe, arome. Aceste briose ies pufoase, moi, gustoase.

Puteti adauga fructe la alegere: afine, zmeura, capsuni sau ciocolata, nuci, chiar si simple.

Pentru decor am folosit crema de bezea elvetiana cu unt si capsuni, reteta pentru bezea o gasiti aici : https://luckycake.ro/retete/crema-de-unt-cu-bezea-elvetiana-sau-swiss-meringue-buttercream/

Steps

1
Done

Preparare briose

Prima data preincalzim cuptorul la 180 grade.
Apoi intr-un vas punem ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare, mixam usor cu telul cam 1 minut. Apoi adaugam vanilia, uleiul, iaurtul si amestecam din nou. La final faina, praful de copt, amestecam pana se omogenizeaza.
Punem intr-o tava de briose hartie speciala pentru briose. Le umplem cu aluat 3/4, ele vor creste destul de mult. Le coacem aproximativ 25 minute, sau pana trec testul scobitorii.

2
Done

Crema de capsuni

Cat briosele sunt la cuptor facem sosul de capsuni. Intr-o craticioara punem capsuni taiate bucatele, zaharul si zeama de lamaie. Dam focul la mediu si le lasam sa fiarba pana cand capata consistenta unui gem inchegat. Lasam sa se raceasca, apoi le facem piure cu ajutorul blenderului vertical.

3
Done

Asamblare briose

Cat timp briosele se racesc preparam crema de unt cu bezea elvetiana. Reteta o gasiti sus in descriere. La final vom adauga cate o lingurita din crema de capsuni, eu am adaugam 6 lingurite pline, mixand usor dupa fiecare, doar pana la incorporare.
Luam cate o briosa si ii facem o incizie in capac, scoatem putin din ea, cat sa putem pune o jumatate lungurita de gem.
Punem crema de bezea elvetiana intr-un pos si decoram briose. In varf punem o bucata de capsuna. Dam la rece 30 minute.
Atentie ! crema de bezea elvetiana cu unt se intareste la frigider. Daca doriti sa fie mai moale, doar o scoateti cu 10 minute mai devreme de la rece. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Prajitura Dora cu capsuni
Paste all'amatriciana
next
Paste all’amatriciana
previous
Prajitura Dora cu capsuni
Paste all'amatriciana
next
Paste all’amatriciana
Subscribe
Notificare despre
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Janina

Bună ziua!
Și varianta mea fără gluten și lactate, zahar