3 0
Eclere cu crema de ciocolata si fondant

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Coji eclere
125 grame faina
3 buc oua
85 grame unt
90 ml apa
90 ml lapte
un praf de sare
15 grame zahar
Crema fiarta de ciocolata
250 ml lapte
25 grame amidon
2 buc galbenusuri
1/3 lingurita extract vanilie
50 gr ciocolata neagra
25 grame unt
50 gr zahar

Eclere cu crema de ciocolata si fondant

  • 1h 15 min
  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Coji eclere

Share

Eclere cu crema de ciocolata si fondant

O noua reteta isi face loc pe blog 🙂 Si este una de eclere delicioase, cu o crema fiarta de ciocolata si o glazura fondant , mai buna decat cea de la cofetarie . Pana una alta , va servesc virtual cu un ecler si va las reteta.

 

Reteta pentru fondant o gasiti aici : https://luckycake.ro/retete/glazura-fondant-reteta/

 

RETETA VIDEO  https://youtu.be/IXm7ngTVhiM

Steps

1
Done

Preparare eclere

Apa, laptele, zaharul, sarea si untul se pun intr-o cratita pe foc. Cand apa fierbe si untul este topit se adauga faina toata. Cu o lingura de lemn se amesteca aluatul pana devine omogen. Dam focul la mediu si mai amestecam aluatul inca 1 minut, pentru a-l usca mai bine. Acum il lasam 5 minute deoparte sa se raceasca putin. Apoi cu ajutorul unui mixer incorporam cate un ou pe rand. La final aluatul oparit trebuie sa fie consistent si sa isi pastreze forma, dar totusi moale pentru a putea si modelat cu posul si duiul.

RETETA VIDEO ⬇⬇⬇

2
Done

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Pe o tava asezam hartie de copt. Aluatul trebuie folosit imediat, asa ca il punem in pos si formam eclere cam de 8 cm lungime. Lasam 2-3 cm intre ele deoarece la copt vor creste. Eu din acest aluat umplu o tava cu eclere. Acum dam la cuptor pentru 40-45 minute pana sunt bine copate si aurii la coaja.
Le scoatem si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit ele vor fi crocante, le punem intr-o punga sa se inmoaie usor pana pregatim crema.

3
Done

Crema fiarta de ciocolata

Aceasta se prepara la fel precum cea de vanilie, singura diferenta fiind faptul ca la final vom adauga ciocolata. Ciocolata o razuim sau o tocam marunt.
Laptele il amestecam cu 30 gr zahar, amidonul si il punem pe foc, intr-un vas cu fund dublu. Taiem pastaia de vanilie pe lungime, adaugam semintele si coaja. Lasam pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam constant. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul.
Turnam imediat laptele fierbinte peste galbenusuri. Amestecam mereu cu telul. Punem din nou la foc amestecul. Cand a inceput sa fiarba , o mai lasam pana se ingroasa precum o budinca. Amestecam mereu cu un tel. Dam vasul la o parte, si o lasam sa se raceasca cam 2-3 minute. Apoi adaugam ciocolata in 3 etape. Amestecam cu telul pana se omogenizeaza. O lasam sa se raceasca usor. Cand a ajuns la temperatura camerei adaudam untul si mixam 2-3 minute. Acum se poate folosi pentru a umple eclerele.

4
Done

Pregatim glazura fondant intr-un vas . Umplem eclere si apoi le dam prin glazura. Le punem pe un platou pana se intareste usor glazura. Apoi se pastreaza la rece. Enjoy !

5
Done

Reteta de fondant este inspirata de aici https://mamouandco.wordpress.com/2016/01/20/fondant-blanc-patissier/

Lucky Cake

previous
Glazura fondant
Shakshuka
next
Shakshuka
previous
Glazura fondant
Shakshuka
next
Shakshuka
Subscribe
Notificare despre
guest
10 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
aliona

seara buna!vin cu asa o intrebare,cojile de eclere la ce tip de coacere le puneti in cuptor?va multumesc anticipat.sunt pur si simplu adorabile,vreau sa imi iasa la fel!

Ana Vasile

Bună. Rețetă zice: apa, zaharul…. Care nu e trecut. Despre ce cantitate de zahar e vorba la coji?

Alina

Buna,imi puteti spune cum a-ti umplut eclerele?multumesc

Janina

Bună as vrea sa incerc și eu rețeta dar nu am pos cum pot face altfel cojile, mulțumesc frumos pentru răspuns

Anca

Poza din reteta arata eclere cu fondant de ciocolata, insa din reteta lipsesc ingredientele si instructiunile pentru fondantul de ciocolata.