0 0

Eclere cu crema de ciocolata si fondant

  • 1h 15 min
  • Pentru 10
  • Mediu
Eclere cu crema de ciocolata si fondant

Eclere cu crema de ciocolata si fondant

O noua reteta isi face loc pe blog 🙂 Si este una de eclere delicioase, cu o crema fiarta de ciocolata si o glazura fondant , mai buna decat cea de la cofetarie . Pana una alta , va servesc virtual cu un ecler si va las reteta.

Reteta pentru fondant o gasiti aici : http://luckycake.ro/retete/glazura-fondant-reteta/

(Visited 1,037 times, 1 visits today)

Ingrediente

Coji eclere
125 grame faina
3 buc oua
70 grame unt
190 ml apa
un praf de sare
15 grame zahar
Crema fiarta de ciocolata
250 ml lapte
25 grame amidon
2 buc galbenusuri
1/3 lingurita extract vanilie
50 gr ciocolata neagra
25 grame unt
50 gr zahar

Pasi

1
Gata

Preparare eclere

Apa, zaharul, sarea si untul se pun intr-o cratita pe foc. Cand apa fierbe si untul este topit se adauga faina toata . Cu o lingura de lemn se amesteca aluatul pana devine omogen. Dam focul la mediu si mai amestecam aluatul inca 1 minut, pentru a-l usca mai bine. Acum il lasam 5 minute deoparte sa se raceasca putin. Apoi cu ajutorul unui mixer incorporam cate un ou pe rand. La final aluatul oparit trebuie sa fie consistent si sa isi pastreze forma, dar totusi moale pentru a putea si modelat cu posul si duiul.

2
Gata

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Pe o tava asezam hartie de copt. Aluatul trebuie folosit imediat, asa ca il punem in pos si formam eclere cam de 8 cm lungime. Lasam 2-3 cm intre ele deoarece la copt vor creste. Eu din acest aluat umplu o tava cu eclere. Acum dam la cuptor pentru 40-45 minute pana sunt bine copate si aurii la coaja.
Le scoatem si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit ele vor fi crocante, le punem intr-o punga sa se inmoaie usor pana pregatim crema.

3
Gata

Crema fiarta de ciocolata

Aceasta se prepara la fel precum cea de vanilie, singura diferenta fiind faptul ca la final vom adauga ciocolata. Ciocolata o razuim sau o tocam marunt.
Laptele il amestecam cu 30 gr zahar, amidonul si il punem pe foc, intr-un vas cu fund dublu. Taiem pastaia de vanilie pe lungime, adaugam semintele si coaja. Lasam pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam constant. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul.
Turnam imediat laptele fierbinte peste galbenusuri. Amestecam mereu cu telul. Punem din nou la foc amestecul. Cand a inceput sa fiarba , o mai lasam pana se ingroasa precum o budinca. Amestecam mereu cu un tel. Dam vasul la o parte, si o lasam sa se raceasca cam 2-3 minute. Apoi adaugam ciocolata in 3 etape. Amestecam cu telul pana se omogenizeaza. O lasam sa se raceasca usor. Cand a ajuns la temperatura camerei adaudam untul si mixam 2-3 minute. Acum se poate folosi pentru a umple eclerele.

4
Gata

Pregatim glazura fondant intr-un vas . Umplem eclere si apoi le dam prin glazura. Le punem pe un platou pana se intareste usor glazura. Apoi se pastreaza la rece. Enjoy !

5
Gata

Reteta de fondant este inspirata de aici https://mamouandco.wordpress.com/2016/01/20/fondant-blanc-patissier/

Eclere cu crema de ciocolata si fondant

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
anterior
Glazura fondant
Shakshuka
urmator
Shakshuka

Lasa-ne un mesaj

Fii primul!

Notificare despre
avatar
wpDiscuz