V-am mai spus ca o data pe saptamana incercam sa manacam fara carne. Pentru a savura mai mult legumele 🙂 la noi se mananca de multe ori crude de pe tocator, in special morcovii. Dar acum sa revenim la aceasta reteta – o mancare ungureasca buna tare – Lecso , cu orez , asa cum il facea bunica . Vinetele pane sunt bonusul !
Ingrediente (4 persoane ):
- 1 vanata
- 1 ou
- faina/pesmet
- 2 cepe mari
- 2 ardei grasi
- 3 rosii mari
- 150 gr orez
- 3 cani apa/ supa clara de pui
- cimbru
- sare/piper
- ulei
Vinetele le taiem felii de un jumatate de cm , apoi le punem pe o tava si le saram.Le lasam acolo pana pregatim restul ingredientelor. Batem oul cu putina sare, punem faina si pesmetul separat intr-o farfurie. Dam felia de vanata prin faina, ou si la urma pesmet. Prajim in ulei pana devin rumene.Le scoatem pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Ceapa o taiem cubulete si o punem la calit in 50 ml ulei pana devine lucioasa si se inmoaie. Apoi adaugam ardeiul gras taiat fasii subtiri . Mai lasam la calit cateva minute, punem rosiile decojite si taiate felii. Condimentam cu sare si piper , continuam sa amestecam usor inca 10 minute . Acum punem si orezul, amestecam si turnam apa. Adaugam cimbrul si lasam sa fiarba pana orezul este gata. Daca mai e nevoie de apa, completam . Gustam si asezonam daca e nevoie. Servim cald sau rece cu vinete pane .Enjoy !