1 0
Cornuri sarate cu cascaval

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Cornuri sarate cu cascaval

  • Medium
Share

Delicioase pentru micul dejun, la pachet pentru scoala sau munca. se pot servi simple sau folosi pentru sandwich-uri. Din cantitatile de mai jos ies intre 18- 24 cornuri , depinde cat de mari le faceti.

Ingrediente:

  • 500 gr faina
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 100 gr unt topit
  • 300 ml lapte
  • 1ou
  • sare
  • 200 gr cascaval razuit
  • 1 ou batut pentru uns

Drojdia se sfarama si se pune in laptele caldut. Se lasa 5 minute. Intre timp de cantareste faina si se pune intr-un vas mare , sau vasul robotului de bucatarie, se adauga 1 lingurita sare. Dupa ce au trecut cele 5 minute punem oul si laptele impreuna cu drojdia, adaugam si untul topit.

cornuri cu cascaval DSC_0452 DSC_0457

Framanatam bine 5 minute , apoi impartim aluatul in 3 parti egale. Formam cate o bila din fiecare. Pe masa pudrata cu faina, luam pe rand cate o bila si o intindem sub forma de cerc cu o grosime de 3-4 mm. Il impartim im 8 triunghiuri, apoi presaram cascaval peste fiecare. Rulam strans si le punem in tava de copt tapetata cu hartie cerata.Le lasam la dospit 1 h , inainte cu 15 minute preincalzim cuptorul. Apoi cu o pensula le ungem cu ou batut si presaram putin cascaval.  Le dam la cuptor incalzit in prealabil la 180 grade si coacem timp de 20 -25 minute, pana sunt rumene. Le scoatem si le punem pe un gratar sa se raceasca complet. Repetam si cu aluatul ramas. Se pot servi simple sau pentru sandwich, sunt grozave. Daca v-a placut reteta , ma puteti urmari si pe pagina de Facebook  https://www.facebook.com/luckycake.ro

Lucky Cake

previous
Vinete pane si lecso
Tort cu migdale
next
Tort cu migdale
previous
Vinete pane si lecso
Tort cu migdale
next
Tort cu migdale
Subscribe
Notificare despre
guest
6 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
vera_pupu@yahoo.es

buna,vreau sa fac aceste cornuri , aluatul nu trebuie sa dospeasca?

Eliza Apostol

Buna ziua! daca nu am drojdie proaspata pot folosi uscata?