0 0
Desert Trifle cu capsuni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Desert Trifle cu capsuni

Share

Capsunii sunt de sezon, acum este perioada in care profitam din plin de ei :). Imi place acest desert deoarece este racoros, fara coacere si poti pune ce fructe doresti. Eu am folosit capsuni si mere, o combinatie care merge de minune, insotita de biscuiti amaretti. Ingrediente:

  • 250 gr capsuni
  • 4 mere
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smatana pt frisca
  • 150 gr biscuiti amaretti(15- 20 buc)
  • 2 lg zahar
  • 1/2 lamaie
  • 4 linguri mari miere
  • 1 plic zahar bourbon
  • 3-4 linguri lapte

Prima data curatam merele de coaja, indepartam cotorul, si apoi le taiem bucatele.Intr-o tigaie punem merele impreuna cu zaharul si 2 linguri de apa si o lingura de zeama de lamaie.Lasam pana se inmoaie merele , atentie sa nu se arda, daca e nevoie mai adaugam 2 linguri de apa.Cand merele sunt gata nu trebuie sa fie apoase. Le lasam sa se raceasca.Batem frisca, mascarponele il amestecam cu ajutorul unui tel sau mixer cu mierea, restul de zeama de lamaie, coaja rasa de la lamaie si zaharul bourbon.Adaugam laptele, trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase, daca e nevoie mai adaugam 2-3 linguri lapte, apoi amestecam cu frisca. Capsunii ii taiem in jumatate sau sferturi.Intr-o cupa mai mare punem 2 linguri mascarpone, apoi 4 biscuiti sfarmati, apoi jumatate din  mere si capsuni, continuam din nou cu crema de mascarpone, apoi un strat de biscuiti sfarmati nu foarte marunt, fructele ramase, iar deasupra mascarpone si biscuiti. Dam la frigider 1 ora apoi servim.Enjoy!

Lucky Cake

previous
Spaghete picante cu chorizo
next
Cartofi noi cu branza si marar
previous
Spaghete picante cu chorizo
next
Cartofi noi cu branza si marar
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments