Am facut turta dulce cu gem, care s-a terminat in 2 zile, asa ca am repetat-o dar de data aceasta acoprita cu Royal Icing si fara gem. La fel de buna, doar mai colorata. Cu aceasta reteta am participat in luna Decembrie la Mistery box challange, gazduita de Gina Bradea .
Ingrediente turta dulce ( 40 buc ) :
- 125 gr unt la temp camerei
- 125 gr zahar brun
- 1 ou
- 125 gr miere
- 400 gr faina
- 1 lingurita si jumatate praf de copt
- 2 lingurite amestec mirodenii:, ghimbir, scortisoara, nucsoara, cardamon, coriandru, anason, toate macinate, cuisoare.
Untul cu zaharul se mixeaza, pana devine pufos. Se adauga oul si mierea. Cernem faina, adaugam praful de copt si mirodeniile. O adaugam peste unt si mixam usor pana se formeaza un aluat. Aluatul il dam la rece 30 minute.
Luam jumatate din cantitatea de aluat, o intindem cu o sucitoare pe o suprafa pudrata cu faina, si intindem o foaie cu grosimea de 7-8 mm.Decupam cu o forma aluatul si il punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la 180 grade timp de 12.minute Le scoatem si le lasam sa se raceasca de tot.
Pt decor Royal Icing
un albus
10 linguri cu varf zahar pudra si 1 lingurita de zeama de lamaie, colorant(optional).
Batem usor albusul apoi adaugam o lingura de zahar praf cernut, apoi zeama de lamaie,batem bine iarasi cu telul si apoi adaugam zaharul praf batand mereu cu telul, pana ajungem la consistenta dorita- sa curga intr-un fir gros. Punem glazura intr-un pos cu dui subtire( sau se poate intr-o pungulita rezistenta, decupa putin la un colt,) si decoram.
Lasam la uscat cateva ore, apoi pastram turta dulce intr-un recipient cu capac.
din cate stiu, miere nu doar ca isi pierde din proprietati la temperaturi mari (peste 40 gr) ,dar devine si toxica
[…] cake a framantat, copt si decorat turta dulce-vedeti reteta aici. Oare e turta dulce norocoasa? Frageda si parfumata este sigur, se simte de la mine […]
Mierea la temperaturi ridicate isi pierde din proprietati, nici un studiu nu confirma ca ar deveni toxica
Delicioase! Minunata rețetă!
Ma bucur sa aud asta !
Cum pot masura mierea….in linguri ? ?
Cu lingura de masoara mai greu deoarece este lichida , iti recomand un cantar de bucatarie
Alina, ce colorant folosesti si de unde il cumperi? Multumesc
Folosesc wilton , gel , il cumpar online
Cand pot adauga colorantul? o data cu lamaia sau la sfarsit? Multumesc 🙂
Eu il pun la final, daca e nevoie se mai poate adauga zahar
buna.am mai dacut reteta de craciun au iesit gustoase dar tari.am adaugat faina extra.acun din nou aluatul e f moale.e ok asa?
depinde ce inseamna foarte moale, daca e lipicios, e ok, trebuie lasat la frigider , acolo se va intari
acum au iesit ok.ms
cu placere 🙂
Buna. Am favut si eu reteta de turta dulce, dar mi a iesit cam tare. De ce oare?
Daca ati lasat-o mai mult la cuptor decat in reteta, se inatreste, mai ales pe margini, insa inchisa in cutie cu capac peste noapte, se inmoaie
Pot lasa aluatul peste noapte in frigider?
Desigur, daca e prea tare, doar il lasi 30 minute la temperatura camerei
Buna, As avea o intrebare legata de glazura, daca e din albus, cu aproximatie cam cit timp e bine sa se pastreze biscuitii de turta dulce?
Multumesc.
Corina
Se pot pastra fara probeleme o spatamana, intr-un loc racoros
multumesc mult
Am făcut și noi anul acesta iar nepoțeii mei au fost încântați.