Tortellini Parmigiana, una dintre mancarurile mele preferate , cu paste , vinete, mozzarella 😉
Tortellini parmiggiana:
- 1 vanata medie,
- 2 oua,
- pesmet faina
- 2 conserve rosii taiate si decojite,
- 1 catel usturoi,
- 2 lg ulei de masline,
- sare, piper, oregano;
- 250 gr tortellini proaspeti,
- 1 mozzarella 125 gr ,
- parmezan.
Vinetele le taiem felii de 0,5 cm si le facem pane. Pt sosul de rosii punem uleiul in tigaie, calim usturoiul, adaugam rosiile, condimentele si lasam 10 -15 minute pana scade putin zeama. Tortellini ii fierbem pana se ridica la suprafata cam 2-3 minute. Punem o treime din sosul de rosii intr-o tava de ceramica ( a mea a fost rotunda de 25 cm) apoi un strat de vinete pane, apoi tortellini scurse de apa in care au fiert, apoi o treime sos rosii, un strat de vinete, sosul de rosii care a ramas iar la final adaugam mozzarella si parmezan ras. Dam la cuptor la 180 grade pana se topeste mozzarella si capata o culoare usor aramie. Presaram oregano si servim.Pofta buna!