2 2
Pasca fara aluat, cu stafide

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
650 gr branza dulce de vaci
100 ml smantana pt frisca
200 ml lapte
4 buc medii oua
70 gr faina
70 gr pesmet
200 gr zahar
1 lingurita extract vanilie
1 lingurita coaja de lamaie razuita
100 gr stafide

Pasca fara aluat, cu stafide

  • 1h 10 min
  • Pentru 14
  • Ușor

Ingrediente

Distribuie

Pasca fara aluat, cu stafide

Am pornit de la o reteta extrem de indragita de pe blog, http://luckycake.ro/retete/cea-mai-buna-prajitura-cu-branza/ , si am facut o pasca fara aluat , cu multe stafide, delicioasa. E grozava pentru masa de Pasti, va scuteste de framantat si in plus e atat de buna !

Pasca fara aluat-3

(Visited 71,072 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare pasca fara aluat ( 20 cm )

Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Toate ingredientele , exceptand stafidele, le punem in blender, sau in vasul robotului de bucatarie, cel cu capac si cutit. Le mixam pana se omogenizeaza, cam 1-2 minute a durat la mine.
Adaugam stafidele si le amestecam usor cu o spatula.
Luam o tava cu pereti detasabili, de 20 cm diametru, tapetam baza cu hartie de cot, iar marginile le ungem cu putin ulei sau unt. Turnam branza in forma si dam la cuptor. O lasam la 175 grade timp de 45- 50 minute, apoi la 185 grade inca 15 minute.
Cand o scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca, ea va scadea usor. Cu un cutit eu o desprind de marginile tavii, astfel daca scade, crapaturile formate se acopera putin. Se tine la rece de preferat peste noapte. Inainte de servire se pudreaza usor pe margini cu zahar. Enjoy !

Lucky Cake

Piept de curcan umplut si invelit in bacon
anterioară
Piept de curcan umplut si invelit in bacon
Tort de vanilie si crema de zmeura
următoare
Tort de vanilie si crema de zmeura
Piept de curcan umplut si invelit in bacon
anterioară
Piept de curcan umplut si invelit in bacon
Tort de vanilie si crema de zmeura
următoare
Tort de vanilie si crema de zmeura

18
Lasa-ne un mesaj

avatar
9 Comment threads
9 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
RominaRoxanaRalucaLucky CakeAnca Vasilescu Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Simona
Vizitator
Simona

oare merge ricotta in loc de branza de vaca?

Florina Nasta
Vizitator
Florina Nasta

Merge si cu ricotta.
eu am facut anul trecut si a iesit delicioasa.
Anul acesta repet experienta???.

Claudia
Vizitator
Claudia

Daca am smantana de la vaca si branza tot asa. E de la vacute de la socrii mei. Pot sa fac aceasta pasca? E o smantana grasa tare. Si branza e scursa bine. Destul de uscata.
Paste Fericit ??

Laura-Monica
Vizitator
Laura-Monica

Wow! E cea mai buna si fina pasca pe care am mancat-o vreodata! A devenit reteta mea preferata! O sa o fac si cu alte ocazii cu siguranta! Multumesc pentru reteta! Paste Fericit!

Teisanu
Vizitator
Teisanu

Unde si cand folosim frisca? o punem deasupra pe pasca la final?

Alexa
Vizitator
Alexa

Buna ziua! Eu am o tavita cu diametrul de 26 cm , pot folosi aceleasi cantitati de ingrediente?

Anca Vasilescu
Vizitator
Anca Vasilescu

Pasca e cu adevărat delicioasă! Mulțumesc pentru rețetă! O voi repeta cu siguranță! Un Paște fericit!

Raluca
Vizitator
Raluca

Daca nu avem blender sau robot cum procedam? Se poate amesteca si cu mixerul ?

Roxana
Vizitator
Roxana

Pasca arată foarte delicioasa si as vrea sa o încerc,dar as putea înlocui pesmetul cu griș?

Romina
Vizitator
Romina

Se poate înlocui brânză cu mascarpone?