2 2
Pasca fara aluat, cu stafide

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
650 gr branza dulce de vaci
100 ml smantana pt frisca
200 ml lapte
4 buc medii oua
70 gr faina
70 gr pesmet
200 gr zahar
1 lingurita extract vanilie
1 lingurita coaja de lamaie razuita
100 gr stafide

Pasca fara aluat, cu stafide

  • 1h 10 min
  • Serves 14
  • Easy

Ingredients

Share

Pasca fara aluat, cu stafide

Am pornit de la o reteta extrem de indragita de pe blog, https://luckycake.ro/retete/cea-mai-buna-prajitura-cu-branza/ , si am facut o pasca fara aluat , cu multe stafide, delicioasa. E grozava pentru masa de Pasti, va scuteste de framantat si in plus e atat de buna !

Pasca fara aluat-3

(Visited 86,712 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Preparare pasca fara aluat ( 20 cm )

Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Toate ingredientele , exceptand stafidele, le punem in blender, sau in vasul robotului de bucatarie, cel cu capac si cutit. Le mixam pana se omogenizeaza, cam 1-2 minute a durat la mine.
Adaugam stafidele si le amestecam usor cu o spatula.
Luam o tava cu pereti detasabili, de 20 cm diametru, tapetam baza cu hartie de cot, iar marginile le ungem cu putin ulei sau unt. Turnam branza in forma si dam la cuptor. O lasam la 175 grade timp de 45- 50 minute, apoi la 185 grade inca 15 minute.
Cand o scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca, ea va scadea usor. Cu un cutit eu o desprind de marginile tavii, astfel daca scade, crapaturile formate se acopera putin. Se tine la rece de preferat peste noapte. Inainte de servire se pudreaza usor pe margini cu zahar. Enjoy !

Lucky Cake

Piept de curcan umplut si invelit in bacon
previous
Piept de curcan umplut si invelit in bacon
Tort de vanilie si crema de zmeura
next
Tort de vanilie si crema de zmeura
Piept de curcan umplut si invelit in bacon
previous
Piept de curcan umplut si invelit in bacon
Tort de vanilie si crema de zmeura
next
Tort de vanilie si crema de zmeura
guest
29 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Simona
Simona
08.04.2017 06:40

oare merge ricotta in loc de branza de vaca?

Florina Nasta
Florina Nasta
13.04.2017 09:27
Reply to  Simona

Merge si cu ricotta.
eu am facut anul trecut si a iesit delicioasa.
Anul acesta repet experienta???.

Claudia
Claudia
14.04.2017 17:42

Daca am smantana de la vaca si branza tot asa. E de la vacute de la socrii mei. Pot sa fac aceasta pasca? E o smantana grasa tare. Si branza e scursa bine. Destul de uscata.
Paste Fericit ??

Laura-Monica
Laura-Monica
15.04.2017 18:49

Wow! E cea mai buna si fina pasca pe care am mancat-o vreodata! A devenit reteta mea preferata! O sa o fac si cu alte ocazii cu siguranta! Multumesc pentru reteta! Paste Fericit!

Teisanu
Teisanu
07.04.2018 17:52

Unde si cand folosim frisca? o punem deasupra pe pasca la final?

Alexa
Alexa
24.04.2019 07:40

Buna ziua! Eu am o tavita cu diametrul de 26 cm , pot folosi aceleasi cantitati de ingrediente?

Anca Vasilescu
Anca Vasilescu
24.04.2019 15:08

Pasca e cu adevărat delicioasă! Mulțumesc pentru rețetă! O voi repeta cu siguranță! Un Paște fericit!

Raluca
Raluca
25.04.2019 11:32

Daca nu avem blender sau robot cum procedam? Se poate amesteca si cu mixerul ?

Roxana
Roxana
26.04.2019 18:02

Pasca arată foarte delicioasa si as vrea sa o încerc,dar as putea înlocui pesmetul cu griș?

Romina
Romina
28.04.2019 22:23

Se poate înlocui brânză cu mascarpone?

Bianca
Bianca
15.04.2020 20:55

Se poate pune si un aluat? Un blat ceva?

Angi
Angi
16.04.2020 06:44

Praf de copt nu necesita?arara super prajitura

Ingrid
Ingrid
17.04.2020 15:51

Este o reteta delicioasa,multumim 😘

Anamaria
Anamaria
18.04.2020 09:16

Bună…. Ingredientele se pun toate deodată în blender sau e o ordine anume, pe rand?

Lidia
Lidia
23.04.2020 11:50

Am făcut-o in sâmbăta dinaintea Paștelui. A durat fix 15 min pana am bagat-o in cuptor. Nu a mai prins ziua de luni 😁. Este foarte buna, este prima data cand fac pască si are exact consistenta potrivită. E minunata!

simona
simona
23.04.2020 12:50

Cu ce se poate inlocui zaharul la aceasta reteta,?Vreau sa fie ok si pentru un bebe 1an si 6luni. Ms!

Doina
Doina
25.05.2020 20:51

Este minunata rețeta, soțul meu după ce a gustat-o m-a rugat săi promit ca nu o voi pregăti doar de Paste :)).
Mulțumim 😍

29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x