0 0
Chiftele de dovlecel cu ricotta in sos de rosii

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Chiftele de dovlecel in sos de rosii ricotta
ricotta
300 grame dovlecel
150 grame ricotta
100 grame pesmet
1 bucata ou
3-4 frunze busuioc
5 g/1 g sare/piper
1 g fulgi de chilli
400 ml sos de rosii
100 ml ulei masline

Chiftele de dovlecel cu ricotta in sos de rosii

Cuisine:
    • 40 minute
    • Serves 4
    • Easy

    Ingredients

    Share

    Chiftele de dovlecel cu ricotta in sos de rosii

    Sunt tarre bune ! acesta a fost verdictul juniorului , au trecut testul. Le-am pregatit pentru prima data si am fost incantati de gust. Noi le-am servit cu paste, insa le puteti servi simple sau chiar si cu un piure de cartofi. Se pregatesc foarte usor, in timp relativ scurt.

    Eu am folosit sos de rosii facut in casa, cred ca deja cunoasteti reteta, daca nu , va las linkul aici : https://luckycake.ro/retete/sos-de-rosii-pt-iarna/

    Pe canalul de Youtube puteti sa urmariti si reteta video https://youtu.be/IJDj7hw-604

    Va puteti abona, pentru a fi mereu la curent cu ultimele video-uri incarcate.

    (Visited 920 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Preparare chiftele de dovlecel cu ricotta si sos de rosii


    Va recomand sa cumparati dovlecei mai mici ca si dimensiune, deoarece nu au seminte mari, acestea contin multa apa si afecteaza consistenta chiftelei. Daca aveti dovlecei mari, puteti sectiona dovlecei pe jumatate si apoi scoateti semintele afara.
    Preincalzim cuptorul la 200 grade.
    Prima data spalam bine dovlecelul, apoi il razuim. Stoarcem excesul de apa.
    Intr-un bol amestecam dovlecelul cu pesmetul condimentele si restul de ingrediente. Cand amestecul este omogen, luam o tava se 25/35 cm, o ungem cu 3/4 din uleiul de masline, si cu maine unse cu ulei formam chiftelele.
    Dam la cuptor tava cu chiftelele pentru 15 minute. Dupa ce au trecut cele 15 minute, le scoatem si punem sosul de rosii peste ele. Le dam din nou la cuptor pentru inca 15 minute.
    Le scoatem, presaram 2 frunze de busuioc peste, putina ricotta si se pot servi. Enjoy !

    Lucky Cake

    prajitura Orangina
    previous
    Prajitura Orangina
    Chocolate Oreo cheesecake
    next
    Chocolate Oreo Cheesecake
    prajitura Orangina
    previous
    Prajitura Orangina
    Chocolate Oreo cheesecake
    next
    Chocolate Oreo Cheesecake
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments