2 0
Tort Purple cu afine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat de vanilie cu afine
250 grame faina
250 grame zahar
150 grame unt
4 bucati oua
150 grame iaurt cremos
4 grame praf de copt
4 grame bicarbonat de sodiu
1 lingurita extract vanilie
200 grame afine
Crema de branza si afine
250 grame afine
2 linguri apa
2 linguri zahar
400 grame crema de branza
200 ml smantana pt frisca
100 grame zahar pudra
6 grame sau 3 bucati foi de gelatina
1/2 lingurita extract vanilie
1 lingura zeama de lamaie

Tort Purple cu afine

  • 1 h 30
  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

  • Blat de vanilie cu afine

  • Crema de branza si afine

Share

Tort Purple cu afine

Cred ca e printre cele mai iubite torturi de catre copii. Blat de vanilie cu fructe intregi, crema usoara de branza cu frisca naturala si piure de afine. Crema colorata doar cu ingrediente naturale! Trebuie sa il incercati 😉

Tort Purple cu afine

Steps

1
Done

Preparare blat

Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Prima data se spumeaza bine untul moale cu zaharul( cam 5 minute cu mixerul), apoi se adaugam cate un ou pe rand si un praf de sare, se mixeaza dupa fiecare. Adaugam vanilia , iaurtul, iar la final faina cu agentii de crestere. Nu mixam mult doar pana se omogenizeaza.
Intr-o tava mare ( de cuptor 55 cm*50 cm ) punem hartie de copt , apoi turnam aluatul si il distribuim egal pe toata suprafata. Presaram afinele ( eu am folosit congelate si le-am amestecat cu o lingutira de faina) si dam la cuptor pentru 30 minute .
Il scoatem si il lasam sa se raceasca complet. Acest blat il puteti folosi pentru chec, pentru o prajitura cu fructe, este delicios.

2
Done

Preparare crema

Incepem prin a pune foile de galatina la hidratat in apa rece. Apoi intr-o craticioara mica , punem afinele( congelate), cele 2 linguri de zahar si apa. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul, cam 5 minute. Apoi cu un blender de mana, le facem pasta. Adaugam gelatina hidratata peste afinele fierbinti. Amestecam. Pastram 1 lingura de afine pentru decor.
Batem frisca rece cu zaharul pudra insa nu de tot, cat sa fie usor ferma. Adaugam crema de branza , zeama de lamaie si vanilia si mixam doar pana se incorporeaza. La final afinele. Mixam din nou doar putin, se poate folosi si o spatula. Pastram 1/3 din crema pentru decor.
Acum decupam blatul ,eu folosesc un inel reglabil ,l-am facut de 16 cm si am decupat 3 blaturi. Daca nu aveti se poate cu o farfurie mica de desert si cu ajutorul unui cutit decupati roata farfuria. Va va ramane blat, insa la noi se mananca asa simplu :)
Pentru a monta tortul e nevoie de o forma de 16 cm sau un inel reglabil.
Prima data punem un blat, apoi jumatate din crema , iar blat, crema ramasa si ultimul blat. Il dam la rece 2 ore.
Crema care am pastrat-o pentru decor o impartim in 2 , intr-una punem lingura cu afine si amestecam, asa vom obtine o crema mai deschisa la culoare si una cu o culoare mai intensa.
Eu l-am decorat prima data la baza cu culoarea mai inchisa apoi in partea de sus cu cea deschisa. Am folosit o spatula de metal pentru a nivela tortul. Deasupra am ornat cu afine. Se da la frigider pentru 2 ore , apoi se poate servi. Enjoy !

Lucky Cake

Supa crema de conopida coapta
previous
Supa crema de conopida coapta
cartofi rumeni la cuptor
next
Cartofi rumeni la cuptor
Supa crema de conopida coapta
previous
Supa crema de conopida coapta
cartofi rumeni la cuptor
next
Cartofi rumeni la cuptor
Subscribe
Notificare despre
guest
6 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Gaby

Arata intr un mare fel!!Si il fac chiar azi,daca imi spuneti ce fel de crema de branza…Philadelphia, ricotta?

Maya

Buna! Daca fac blatul intr-o tava rotunda de 22cm e ok? 😀 Multumesc!

Veronica

Dacă folosesc mascarpone în loc de crema de brânză, ar fi ok? ☺️