Ingredients
-
Mousse Oreo
-
300 ml smantana pt frisca
-
200 gr crema de branza
-
100 gr zahar
-
10 gr gelatina
-
8 buc biscuiti Oreo
-
Mousse fructe de padure
-
350 gr fructe de padure
-
400 ml smantana pt frisca
-
120 gr zahar
-
10 gr gelatina
-
1 lingurita zeama de lamaie
-
Strat oreo
-
12 buc biscuiti Oreo
-
175 ml lapte
-
Glazura ciocolata
-
100 ml smantana pt frisca
-
100 gr ciocolata neagra
-
Tort Oreo Dream
Un tort minunat ! Si pe care il vor indragi toti, insa e o dedicatie pentru fanii biscuitilor Oreo. Pentru a echilibra dulceata acestora am ales un mousse de fructe de padure, foarte aromat si cu un gust dulce -acrisor .
Blatul folosit este cel umed de cacao, reteta o gasiti accesand linkul urmator : https://luckycake.ro/retete/blat-umed-de-cacao/
Steps
1
Done
|
Pregatire tortPrima data pregatim blatul, folosim o forma de 20 cm. Il lasam sa se raceasca complet, apoi il feliem in 2 . Daca va creste blatul usor inaltat pe mijloc , il decupati . |
2
Done
|
Scoatem tortul de la frigider . Biscuitii Oreo ramasi ii dam prin lapte de 2 ori. Apoi ii asezam unul langa altul peste mousse-ul de Oreo. |
3
Done
|
Cream cheese frosting - crema ornat100 gr unt 82 % grasime Untul moale la temp camerei il mixam cu zaharul pudra 5-6 minute, apoi adaugam crema de branza si mixam in continuare pana topim ciocolata pe baie de aburi. La urma adaugam ciocolata alba si amestecam pana se omogenizeaza. Ungem tortul cu un strat foarte subtire din crema , doar cat sa adere crema mai bine. Dam tortul la frigider 15 minute. Apoi continuam sa imbracam tortul in crema de branza si ciocolata. |
4
Done
|
Glazura ciocolataPentru glazura punem smantana pt frisca cu ciocolata intr-o cratita la topit. Atentie , frisca nu trebuie sa fiarba. Luam de pe foc si lasam 5 minute. Amestecam cu telul pana ciocolata este topita . Lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi cu ajutorul unei lingurite glazuram marginile. Deasupra decoram cu bomboane de ciocolata, trufe, crema ramasa, dupa gust si imaginatie . Il pastram la rece. Enjoy ! |
Daca fac in forma de 26, ce cantitati trbuie sa folosesc la toate.ingredientele?
Multymesc
Buna Claudia, eu ti-as recomanda 1 data si jumatate .
Buna ziua! Ce crema de branza ai folosit?
Buna ! Am folosit crema de branza Frischa , natur, din Billa
O întrebare. .. ce gelatina folositi? Eu tot cu “tort gelle” si imi iesea un adevarat dezastru ?
Iulia aceea e gelatina cu inchegare rapida si se foloseste doar pt jeleuri. Eu folosesc gelatina foi sau granule.
Bună seara! Ați uitat sa menționați de colorant când trebuie pus.
Se pune imediat dupa ciocolata topita , adica la final
Multumesc!
Buna ziua. Nu am vazut reteta pt blat
Buna, este reteta de blat umed, am pus linkul sus in descriere
Dacă adăugăm sosul de fructe cald peste frişcă nu o să se strice? Sau trebuie răcit sosul?
Sosul de fructe se pune cald, nu fierbinte, nu se va strica frisca 🙂
La o forma dreptunghiulara de. 43/25 sa folosesc cant dubla?
Da, trebuie cantitate dubla, atat pentru blat cat si pentru crema
Buna seara, la o forma rotunda de 32 sau 36 trebuie dublate cantitatile si la blat si la crema? Si va rog sa-mi spuneti ce inaltime are tava sau ati folosit un inel regabil?
Pentru acest tort am folosit un inel reglabin cu inaltime de 10 cm, se pot dubla catntitatile pt o tava de 36
bună
de unde ai luat inel reglabil de 10 înălțime as vrea și eu
L-am gasit in Germania, dar gasesti folie speciala pt patiserie cu care il poti inlocui
mulțumesc asa folosesc dar ma interesa și inel de 10
s-ar putea sa gasesti in magazinele ce vand online 🙂
Gelatina se pune la topit pe baie de aburi? Ca nu am înțeles ??
Desigur, am scris ca se pune la topit pe baie de aburi
Mulțumesc frumos ?
Scuzati,se gelatina se pune la baie cu aburi cu tot cu cele 100 gr apa?
Daca gelatina e granule, ea va absorbi apa, deci da. Daca gelatina e foi , se poteste fara apa
Tortul se asambleaza pana la final in forma de copt? Sau cum se poate face intr-o tava de copt dreptunghiulara? Trebuie sa-mi ajunga pentru 16 persoane si am la dispozitie o forma rotunda de 26 cm cu inel reglabil sau o forma dreptunghilara de 36/25 .
Forma de 26 cu siguranta va ajunge pentru 16 persoane, faci o data si jumatate din compozitie
Multumesc….dar pe parcursul montarii mousse-ului peste blat, pusul la frigider se face in forma sau nu?
Desigur, fara forma/inel mousse-ul ar curge
Bună seara, ce fel de cremă de brânză ați folosit pentru mousse-ul de oreo?
eu folosesc philadephia sau Exquissa, chiar si goldessa
Philadephia care se gaseste in Lidl? Sau este speciala pt creme? L-am
Facut astazi! Dar cu mascarpone! Abia astept sa vad cum e!
Goldessa gasesti in Lidl , e ok
Pot folosi crema mascarpone?
Nu recomand mascarpone, va fi prea densa crema
Ce inaltime va avea tortul la final? Cred ca nu incape intr-o forma obijnuita de copt cu pereti detasabili, nu? Multumesc ?
eu folosesc o tava cu pereti detasabili inalta de 10 cm, se poate folosi si un inel inalt
La stratul de oreo ce fel de glazura de ciocolata? Si vine turnata peste biscuiti, ca nu am inteles?\
Glazura se toarna peste tort la final, peste biscuiti se pune mousse-ul de fructe de padure
Asta este artă!!!! wow. Felicitări!!
Multumesc frumos, e la fel de gustos precum arata ^_^
stii ca mi ai pus ideii draga mea nu? vazind minunatia asta
e minunat, merita incercat 😉
Pot îmbraca acest tort in pasta de zahăr???
Se poate imbraca in pasta de zahar
Bună! Dacă se îmbracă tortul în pasta de zahar vine prima data îmbrăcat în cream frosting? Sau doar crema de unt? Nu se înmoaie fondantul?
Il poti imbraca in oricare, nu se inmoaie fondantul
Buna Alina!!
Felicitari pt tot ce faci!
Am de mult in plan tortul Oreo Dream si maine am sa îl si fac.
Am o nedumerire insa… La stratul Oreo sunt 12 biscuiti Oreo si 175 ml glazura ciocolata lapte. Despre ce glazura este vorba?
Saru’mana si spor in tot ce faci!! ??
Multumesc ! Sunt 175 ml lapte 🙂
In interior tot Oreo cu crema sau fara?
Interior am pus biscuitii cu tot cu crema, doar rupti in bucati
Dupa ce pui biscuitii in interior mai amestecam cu mixerul sau ii lasam asa bucati ? Branza de vaci lidl nu e buna? Eu am mai folosit o la chessecake si a iesit extraordinara. Multumesc
Iti recomand sa folosesti crema de branza pentru o crema fina, desigur poti folosi care iti place 🙂 Biscuitii ii lasam asa bucati.
Bună,pentru crema de ornat dacă inlocuiesc ciocolată albă cu cea neagră,iese la fel de ok pentru ornat? Mulțumesc.
Ciocolata neagra este diferita, probabil ar fi ok cu 20 % mai putina ca si cantitate
Multumesc.
Îl ador. L-am făcut de cel puțin 10 ori din Octombrie 2018 şi până in prezent.
Buna seara! As putea adauga in mousse-ul de Oreo si crema dintre biscuiti? Iar biscuitii sa-i macin si sa ii adaug macinati? Cantitatea de gelatina ar putea fi aceeasi? Multumesc!
Reteta ramane neschimbata, poti folosi biscuitii cu crema fara probleme
La mousul de fructe. ….când adaug fructele peste frișcă ele fiind amândouă reci mi se încheagă automat gelatina și nu iese un mouse așa de fin,el arata ca și Cum ar fii tăiat. ..Cum se face ca sa arate bine?Mulțumesc
Gelatina trebuie temperata, adauga o lingura de frisca peste gelatina, amesteca bine ai apoi poti sa o pui in crema
Bună!!
Se mai poate salva mouse-ul de fructe dacă sa tăiat!! Mulțumesc frumos ?
Incearca sa scurgi lichidul, si apoi mixeaza usor
buna ziua! sambata am in plan acest tort…va rog sa mi spuneti, dc la cream cheese frosting, in loc de colorant rosu pun o lingura de sos de fructe de padure pt culoare, va fi prea moale sa poata fi folosit pt a imbraca tortul? multumesc!
Daca reduci sosul de fructe pana capata o consistenta mai densa se poate folosi.
Pentru o tavă cu d= 24 de cm ce cantități se folosesc ?
O data si jumatate sunt suficiente
Cantitate de crema ramane cea de sus pt forma de 24cm? Mi-a iesit foarte inalt. Cam 15cm. E ok?
Tortul este inalt, e ok. poti folosi aceeasi cant si pentru 24 cm, dar va fi mai scund
Bună seara! Pt mousse-ul Oreo și cel de fructe de pădure ați folosit zahăr pudră? In rețetă ați trecut zahar, dar nu sunt lamurita daca e pudra sau nu. Si la stratul de Oreo scrie 12 buc Oreo si 175 ml glazura ciocolata lapte. La ce glazura va referiți? Mulțumesc!
Pentru mousse am folosit zahar tos, cel cu granulatie normala. La stratul Oreo sunt 175 ml lapte
Buna.imi sarbatoresc ziua la iarba verde si ma gandeam sa il congelez ca sa poata sa reziste la temperatura de afara.credeti ca merge?
Desigur, acest tort se poate congela, totusi, sa il pastrezi intr-o lada frigorifica de aceea portabila
Multumesc frumos
Buna Alina! La acest minunat tort merge glazura oglinda? Mulțumesc mult pentru rețete!
Merge si glazura oglinda, daca pui mousse la exterior
Buna as dori sa stiu daca pot folosi frisca lichida hulala ptr acest tort?
Se poate, insa trebuie avut grija ca e indulcita, daca aveti posibilitatea va recomand o frisca naturala, nu vegetala.
Am folosit tava de 28 și cu ingredientele asa cum scrie în rețetă și tot mia ajuns, și e și înalt tortul ?
Ajunge si pentru o tava mai mare, deoarece in tava din reteta el are peste 12 cm inaltime 🙂
Se preteaza acest tort, pentru etajare? As vrea sa il fac cu 2 etaje…
Desigur, dar trebuie sa puneti bete de sustinere
Alina,imi poti spune te rog, care ar putea fi motivul pentru care mi s-a taiat crema cheese frosting? Oare si crema de brânză trebuia tinuta la temperatura camerei?
Buna ziua! ….am citit in comentarii ca ati folosit zahar tos ….reuseste sa se topeasca in frisca?
Buna ziua,as vrea sa stiu daca pot îmbrăca tortul cu frișcă as vrea sa il incerc maine?
Desigur, crema de ornat o poti alege tu
Buna am făcut mouss-ul ptr oreo dar este foarte subtire,de ce?Am folosit smântână de la dorna si am făcut ca în rețeta….mai pot face ceva acum la crema?
Buna dimineata!Imi puteti spune daca folositi zahar tos sau pudra,atunci cand bateti frisca,va rog,ca m-am apucat sa-l fac!Multumesc!
Eu folosesc zahar tos
Bună ziua… De ce nu mai merge opțiunea unde adăugati sau scădeți numărul de porți?? Îmi era mai ușor sa calculez gramajele ingredientelor ?
Incercam sa rezolvam problema, e o chestie tehnica
Bună eu am tava rotunda de 24 ce cantități îmi recomandați?
O data si jumatate
Un tort minunat, din toate punctele de vedere. Tocmai l-am facut si eu de ziua fetitei mele. A fost o mare surpriza pentru ea. Felicitari pentru tot ceea ce faci! ?
Buna! Astazi am facut pentru a doua oara acest tort care este minunat dar de fiecare databam avut aceeasi problema… Cream cheese frosting mi se dezlipeste de pe tort… Oare unde gresesc?
Buna, am primit o comanda pt un tort de 3 kg si as vrea sa incerc reteta dvs. Oare, stiti cumva ce greutate are tortul facut de dvs?
Va multumesc!?
Decorat ajunge la 2,7 kg
Bună seara, am făcut tortul care este f bun, insa l – am făcut într-o forma de 26 cm cu cantitatile din reteta dv, și am folosit și o folie de acetofan pt înălțare… Aproape s-a dublat. Cantitățile de crema sunt mult prea mari pt o forma de 20 cm, nu știu cum ați reușit să îl faceți. În rest f bun.
Este un tort inalt, cam 15 cm inaltime. Forma plus folie acetofan