1 0
Tort Joy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Nutritional information

Tort Joy

  • Medium

Ingredients

Share

Tort Joy – acest tort l-am facut de 1 Iunie – ziua copilului, in special pentru baietelul meu care este ajutorul meu in bucatarie. Dupa atata munca iata a venit si rasplata 🙂 , nu va spun mai multe caci acum, dupa o felie mare de tort,  mergem la putina miscare 😀 , dar va las reteta!

Blat tort cacao ( 22 cm)

  • 120 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 5 oua
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 50 gr unt topit si racit la temp camerei
  • 5 linguri apa

Punem ouale ( la temperatura camerei ) impreuna cu galbenusurile si le batem pana incep sa devina pufoase. Zaharul il punem intr-o cratita cu fund gros impreuna cu 5 linguri de apa si lasam sa fiarba pana s-a topit zaharul si rezulta un sirop. In timp ce mixam il turnam in fir subtire peste oua si mixam pana ajunge la temp camerei, cam 5-6 minute. Faina o amestecam cu cacaua si o impartim in 2 . Cernem de la 15 cm deasupra vasului prima jumatate de faina, amestecam usor cu o spatula de sus in jos pana se omogenizeaza. Repetam la fel si cu a 2 jumatate. Untul topit il amestecam cu o lingura din aluat pana se omogenizeaza apoi il turnam peste tot blatul si amestecam usor. Punem aluatul intr-o tava de 22 cm  tapetata cu hartie de copt si coacem la 170 timp de 30 -35 minute. Cand e gata il scoatem din cuptor si il ridicam la 20 cm deasupra mesei apoi il lasam sa cada pe masa. In acest fel blatul nu va avea tendinta de lasare. Il lasam 5 minute apoi il scoatem din tava si il lasam la racit pe un gratar.

 

Crema iaurt :

  • 375 gr iaurt grecesc 5%
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 – 200 gr zahar(depinde cat de dulce va place )
  • ½ lingurita extract vanilie
  • 1 plic gelatina – 10 grame
  • 500 gr fructe(capsuni, cirese, visine)

Gelatina o lasam la inmuiat cu 100ml apa si apoi o topim pe baie de aburi, batem smantana pt frisca cu zahar apoi o amestecam cu iaurtul , vanilia si gelatina. Blatul il taiem in 3, astfel incat sa rezulte 3 blaturi egale.Asezam primul blat, apoi jumatate din fructe taiate mai mare, turnam jumatate de crema, punem al 2-lea blat, repetam cu fructele si iaurtul,si punem ultimul blat.Tortul trebuie sa stea la rece minim 3 ore, cel mai bine peste noapte, apoi se scoate din forma si se poate orna direct pe platoul de servire.

Pt crema de ornat avem nevoie:

  • 200 gr crema de branza
  • 80 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 150 gr ciocolata
  • 2 lg cacao

Mixam crema de branza cu untul, amandoua trebuie sa fie la temperatura camerei, pana devine omogena minim 5 minute, apoi adaugam zaharul pudra si cacao, mixam iarasi 10 minute, topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam ciocolata si mai mixam 2-3 minute.Lasam la rece 15- 20 min, apoi ornam tortul . Punem crema deasupra si cu ajutorul unei spatule o intindem si pe laterale, nu trebuie sa fie perfect egal distribuita, uniforma, mie imi place, pentru ca nu e greu de ornat .Deasupra punem picaturi de ciocolata sau ce avem la indemana, iar la baza ornam cu banuti de ciocolata alba si neagra.

Steps

1
Done

Lucky Cake

previous
Fritatta cu iaurt si dovlecei
next
Cornulete fragede cu gem de prune
previous
Fritatta cu iaurt si dovlecei
next
Cornulete fragede cu gem de prune
Subscribe
Notificare despre
guest
6 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Simon Simona

crema de iaurt poate fi folosita intr-un tort imbracat in pasta de zahar?

duchesse

Ce inseamna un plic de gelatina? Se poate avea gramajul, va rog frumos?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here