Ingredients
-
Mousse de capsuni
-
500 gr capsuni
-
400 ml smantana pt frisca
-
15 gr gelatina
-
120 gr- 150 gr depinde de dulceata capsunilor zahar
-
2 lingurite zeama de lamaie
-
Crema de branza si ciocolata/ Chocolate cream cheese frosting
-
200 gr ciocolata alba
-
200 gr crema de branza
-
150 gr unt
-
50 gr zahar pudra
-
decor
-
la alegere : afine, zmeura, capsuni fructe
Tort Fresh cu mousse de capsuni
Daca va place ciocolata , gustul dulce acrisor al cremei mousse de capsuni, trebuie sa incercati acest tort. Se preapara usor si este fresh si aromat.
Reteta de blat este blat umed de cacao : https://luckycake.ro/retete/blat-umed-de-cacao/
Am folosit o forma de 26 cm, cu peretii detatsabili. pentru blat am folosit 1 data si jumatate din cantitatile date.
Steps
1
Done
|
Pregatire mousse de capsuniPunem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Topim gelatina pe baie de aburi, atentie sa nu fiarba. Capsunii ii spalam apoi ii curatam de codita. Cu ajutorul mixerului vertical blenduim 400 gr , restul 100 gr capsuni le vom pune taiate bucatele peste crema.. Adaugam zeama de lamaie. Separat batem frisca cu zaharul pana aceasta este destul de ferma, insa atentie sa nu o batem prea mult, riscam sa se taie. Adaugam piureul de capsuni, si gelatina topita. Amestecam usor cu spatula de jos in sus. |
2
Done
|
AsamblareBlatul il taiem in 3 . Vom folosi forma cu inel detasabil in care am copt blatul. Punem primul blat apoi jumatate din mousse. Peste mousse, capsunile ramase taiate bucatele. Punem al 2-lea blat, presam usor, apoi restul de crema. La final punem ultimul blat. |
3
Done
|
Crema pentru ornatTopim ciocolata alba pe baie de aburi. O lasam deoparte. Untul la temperatura camerei il batem cu zaharul pudra. Adaugam crema de branza tot la temperatura camerei si ciocolata topita. Mixam usor pana se omogenizeaza. |
Buna! As vrea sa fac si eu frostingul acesta, insa nu stiu ce crema de branza sa folosesc. M-ar ajuta un sfat. Multumesc!
Buna Ana, eu folosesc crema de branza din Kaufland la 200 gr , marca lor proprie, poti de asemenea Philadelphia, Exquisa
Multumesc! Voi incerca si eu reteta ta!
Buna as avea o intrebare,as dori sa pregatesc acest tort,dar sa-l acopar cu pasta de zahar,se poate,este necesara in acest caz crema de deasupra tortului?Multumesc
Inainte de pasta de zahar e nevoie de crema, puteti folosi o crema de unt sau ganache
Buna, dulceata de capsuni e obligatorie ? Nu am in casa… decat zmeura congelata
Poti folosi si zmeura , faci un mousse de zmeura
Buna ziua! Am piure de fructe congelat, merge sa inlocuiesc cu dulceata de capsuni? Daca da, care ar fi procedura ? Multumesc frumos!
Da, merge, aduci la punctul de fierbere, daca e nevoie adaugi zahar si lasi sa scada pana la consistenta dorita
Bună… Știți cumva cum se comporta cream cheese frosting-ul la căldură? Ma refer la temperaturile de vara… Mulțumesc.
Depinde cat timp e tinut afara. Oricum nu curge, insa recomand sa fie scos la temperatura camerei maxim 30 -40 minute
Se poate folosi mascarpone în locul cremei de branza ?
DA