2 0
Tort de vanilie si crema de zmeura

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Crema de zmeura cu mascarpone si ciocolata alba
500 gr mascarpone
300 gr zmeura
150 gr zahar
400 ml smantana pt frisca
300 gr ciocolata alba
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingurita extract vanilie
150 gr Crema de zmeura cu mascarpone zmeura

Tort de vanilie si crema de zmeura

  • 2 h
  • Serves 14
  • Medium

Ingredients

  • Crema de zmeura cu mascarpone si ciocolata alba

Share

Tort de vanilie si crema de zmeura

Acest tort este unul foarte racoros si aromat. Eu am preferat zmeura de data aceasta, dar la fel de bine merge si cu afine, capsuni, mure. Chiar si visinile cred ca ar merge perfect.

Blatul umed de vanilie are o alta consistenta decat pandispanul clasic, este mai dens, dar moale si cu aroma de unt. Mie imi place la nebunie acest tort.

Reteta pentru blat o gasiti aici https://luckycake.ro/retete/blat-umed-cu-vanilie/

tort cu crema de zmeura-3

Steps

1
Done

Crema de zmeura si mascarpone cu ciocolata alba

Zmeura, cele 300 gr si 50 gr zahra le punem intr-o craticioara mica la foc pana ajunge la consistenta unui gem. Apoi o trecem printr-o sita , astfel scapam de samburi. Punem ciocolata alba la topit pe baie de aburi. O lasam sa se raceasca usor. Apoi batem frisca cu 100 gr zahar, Cand frisca e batuta pe jumatate adaugam zeama de lamaie, continuam pana devine pufoasa, nu o batem foarte tare deoarece atunci se va taia cand o vom amesteca cu crema mascarpone.
Turnam ciocolata topita peste crema mascarpone, amestecam bine cu un tel, apoi o punem incet peste frisca, si amestecam cu telul bine pana se omogenizeaza. Adaugam la final si piureul de zmeura. Amestecam usor. Pastram putina crema pentru decor.

2
Done

Asamblare tort

Pentru a avea un tort drept , totdeauna folositi blatul de jos, deasupra. Blatul il feliem in 3. Punem un blat, jumatate din zmeura ramasa, apoi1/3 din crema. Continuam cu al 2 -lea blat, zmeura si 1/3 crema. Punem ultimul blat, apoi restul de crema. Nivelam si marginile tortului.
La crema ramasa adaugam putin colorant rosu,si apoi o punem intr-un pos cu dui rotund. Deasupra decoram dupa gust: eu am folosit fistic crud tocat, crema , ciocolata alba

3
Done

Decorare tort

Deasupra decoram dupa gust: eu am folosit fistic crud tocat, crema , ciocolata alba.
Pentru a face docorul de ciocolata alba, am topit 50 gr ciocolata alba, pe baie de aburi, apoi am intinsa intr-un strat mai gros pe hartie de copt. Am pus-o cateva minute la frigider cat sa se intareasca usor, apoi cu un cutit am taiat-o sub forma de triunghi. O lasam la rece nimin 30 minute.
Deasupra am mai pus boabe de rodii, si flori de rozmarin, care i-au dat o savoare aparte.

Lucky Cake

Pasca fara aluat, cu stafide
previous
Pasca fara aluat, cu stafide
Oua rosii , cum le vopsim natural
next
Oua rosii , cum le vopsim natural
Pasca fara aluat, cu stafide
previous
Pasca fara aluat, cu stafide
Oua rosii , cum le vopsim natural
next
Oua rosii , cum le vopsim natural
Subscribe
Notificare despre
guest
27 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Natalia Gavrilescu

As vrea sa fac acest tort în formă de 26 de cm poți să îmi spui trebuie să dublez cantitățile la blat si cremă? Merge sa fac blatul cu cacao si sa folosesc vișine? Mulțumesc

Natalia Gavrilescu

Poți să îmi dai un sfat cum sa fac crema cu vișine?

roxana

ajung cantitatiile din reteta pentru o tava dreptunghiulara?

Mihaela

Te rog sa.mi spui crema de mascarpone, frisca si cioco alba ai scris sa se bata cu un tel. Se poate face cu un mixer? Multumesc!

Mihaela

Pe blat se pun fructe de zmeura crude sau gem ? Zmeura poate sa fie congelata ? Multumesc!

Mihaela

Pot sa fac crema cu mixerul? Tu ai spus de tel. Multumesc!

Mihaela

Cate zile sta blatul la frigider ? Multumesc !

Maria Marin

Multumim pentru reteta!:-) Unde gasim flori de rozmarin sau ce alternativa avem? Multumesc frumos!

florentina

Foarte apetisant! As vrea sa stiu daca acest tort ar putea fi congelat, daca crema se pastreaza bine

Irina

Bună, ai idee de ce mi s-a tăiat smântâna pentru frișcă. Am apucat sa pun doar zeama de lămâie și s-a tăiat după ce am mai batut-o. Mulțumesc!

Irina

Tortul e super bun. Azi l-am făcut și eu și e delicios.

Daniela

L-am făcut și eu. E foarte gustos deși pt mine a fost cam dulce, data viitoare pun mai multa zmeura. 🙂

Alina

Buna, caut de ceva timp o reteta de cupcakes de vanilie umede si pufoase ………crezi ca daca in loc de blat as face niste cupcakes ar iesi la fel de bine? …..bineinteles adaptand temperatura …Multumesc!

Hadasa

Deși am urmat cu exactitate toți pașii, crema mi-a iesit cam moale,curge…care ar fi cauza și cum pot repara crema? Daca o las la frigider s-ar intari suficient? Sau ce ingredient as putea sa mai adaug pt intarire? mulțumesc frumos anticipat!

Aurelia

Va deranjez si eu cu o intrebare. Oare merge acceasta reteta pentru un tort inalt? Trebuie sa fac un tort in forma de piramida. Multumesc pentru raspuns!

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here