Ingredients
-
Crema de zmeura cu mascarpone si ciocolata alba
-
500 gr mascarpone
-
300 gr zmeura
-
150 gr zahar
-
400 ml smantana pt frisca
-
300 gr ciocolata alba
-
1 lingurita zeama de lamaie
-
1 lingurita extract vanilie
-
150 gr zmeura
Tort de vanilie si crema de zmeura
Acest tort este unul foarte racoros si aromat. Eu am preferat zmeura de data aceasta, dar la fel de bine merge si cu afine, capsuni, mure. Chiar si visinile cred ca ar merge perfect.
Blatul umed de vanilie are o alta consistenta decat pandispanul clasic, este mai dens, dar moale si cu aroma de unt. Mie imi place la nebunie acest tort.
Reteta pentru blat o gasiti aici https://luckycake.ro/retete/blat-umed-cu-vanilie/
Steps
1
Done
|
Crema de zmeura si mascarpone cu ciocolata albaZmeura, cele 300 gr si 50 gr zahra le punem intr-o craticioara mica la foc pana ajunge la consistenta unui gem. Apoi o trecem printr-o sita , astfel scapam de samburi. Punem ciocolata alba la topit pe baie de aburi. O lasam sa se raceasca usor. Apoi batem frisca cu 100 gr zahar, Cand frisca e batuta pe jumatate adaugam zeama de lamaie, continuam pana devine pufoasa, nu o batem foarte tare deoarece atunci se va taia cand o vom amesteca cu crema mascarpone. |
2
Done
|
Asamblare tortPentru a avea un tort drept , totdeauna folositi blatul de jos, deasupra. Blatul il feliem in 3. Punem un blat, jumatate din zmeura ramasa, apoi1/3 din crema. Continuam cu al 2 -lea blat, zmeura si 1/3 crema. Punem ultimul blat, apoi restul de crema. Nivelam si marginile tortului. |
3
Done
|
Decorare tortDeasupra decoram dupa gust: eu am folosit fistic crud tocat, crema , ciocolata alba. |
As vrea sa fac acest tort în formă de 26 de cm poți să îmi spui trebuie să dublez cantitățile la blat si cremă? Merge sa fac blatul cu cacao si sa folosesc vișine? Mulțumesc
O data si jumatate din reteta e suficient, se poate face si cu visine desigur 🙂
Poți să îmi dai un sfat cum sa fac crema cu vișine?
Exact precum cea de zmeura doar ca le poti taia marunt inainte
ajung cantitatiile din reteta pentru o tava dreptunghiulara?
Ce dimensiuni are tava ?
Te rog sa.mi spui crema de mascarpone, frisca si cioco alba ai scris sa se bata cu un tel. Se poate face cu un mixer? Multumesc!
da se poate folosi mixerul. atentie frisca nu se bate de tot, deoarece trebuie mixat si cu mascarpone, si nu vrem sa se taie frisca
Pe blat se pun fructe de zmeura crude sau gem ? Zmeura poate sa fie congelata ? Multumesc!
Pot sa fac crema cu mixerul? Tu ai spus de tel. Multumesc!
Cate zile sta blatul la frigider ? Multumesc !
Sta 2-3 zile fara probleme 🙂
Multumim pentru reteta!:-) Unde gasim flori de rozmarin sau ce alternativa avem? Multumesc frumos!
Se pot inlocui cu flori comestibile sau frunze de lamaita
Foarte apetisant! As vrea sa stiu daca acest tort ar putea fi congelat, daca crema se pastreaza bine
Nu l-am congelat , insa cred ca ar putea fi . Se decongeleaza in frigider
Bună, ai idee de ce mi s-a tăiat smântâna pentru frișcă. Am apucat sa pun doar zeama de lămâie și s-a tăiat după ce am mai batut-o. Mulțumesc!
Frisca se taie daca se bate prea mult, data viitoare o bateti doar pana incepe sa fie ferma, apoi va opriti.
Tortul e super bun. Azi l-am făcut și eu și e delicios.
Ma bucur Irina !
L-am făcut și eu. E foarte gustos deși pt mine a fost cam dulce, data viitoare pun mai multa zmeura. 🙂
Si mie imi place cu zmeura din plin 🙂
Buna, caut de ceva timp o reteta de cupcakes de vanilie umede si pufoase ………crezi ca daca in loc de blat as face niste cupcakes ar iesi la fel de bine? …..bineinteles adaptand temperatura …Multumesc!
DEsigur, poti incerca fara probleme ^_^
Deși am urmat cu exactitate toți pașii, crema mi-a iesit cam moale,curge…care ar fi cauza și cum pot repara crema? Daca o las la frigider s-ar intari suficient? Sau ce ingredient as putea sa mai adaug pt intarire? mulțumesc frumos anticipat!
Crema se va intari la rece, deoarece contine ciocolata
Va deranjez si eu cu o intrebare. Oare merge acceasta reteta pentru un tort inalt? Trebuie sa fac un tort in forma de piramida. Multumesc pentru raspuns!