0 0
Pate de pui

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
400 gr Ficatei pui
1 buc ceapa mare
200 gr crema de branza Philadelphia, Exquisa, Goldessa
40 gr unt
60 ml ulei de masline
1 lingurita cognac ( optional)
1/3 lingurita cimbru
100 gr untura/ unt topit
sare/piper

Nutritional information

Pate de pui

  • 30
  • Pentru 8
  • Ușor

Ingrediente

Distribuie

Pate de pui

Facut in casa dupa o reteta extrem de simpla si delicioasa. Are un gust fin si cu siguranta va fi printre retetele preferate 🙂

(Visited 4,713 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Incepem prin a taia ceapa solzisori. Apoi punem intr-o tigaie 20 gr unt impreuna cu 30 ml ulei de masline. Adaugam ceapa si un praf de sare. Lasam la foc moderat pana ce devine moale si se rumeneste usor. Apoi o punem pe o farfurie si o lasam la o parte.

2
Gata

Urmeaza sa prajim in acelasi mod si ficateii , dar mai intai ii curatam bine . Punem in tigaia care am rumenit 20 gr unt impreuna cu 30 ml ulei de masline si ficatei, ii prajim , atentie sa nu ii uscam prea tare, si la final asezonam cu sare si piper, turnam peste ei si lingurita de cognac si oprim focul . II lasam sa se raceasca.

3
Gata

Acum avem nevoie de un robot de bucatarie, sau un blender, unde vom pune ficateii , ceapa, cimbru si crema de branza. Mixam totul pana devine pasta. Gustam si daca e nevoie mai adaugam sare sau piper. La final topim untul sau untura si o turnam peste, astfel incat sa sigilam pateul. Pastram max 3 zile la frigider. Se poate pastra foarte bine in congelator, intr-un recipient inchis ermetic. Enjoy !

Lucky Cake

tort alaska cu capsuni
anterioară
Tort Alaska cu capsuni
ciabatta umpluta cu mozzarella
următoare
Ciabatta umpluta cu mozzarella
tort alaska cu capsuni
anterioară
Tort Alaska cu capsuni
ciabatta umpluta cu mozzarella
următoare
Ciabatta umpluta cu mozzarella

Lasa-ne un mesaj

avatar
  Subscribe  
Notificare despre