Ingredients
-
Tocanita de cartofi
-
-
1 kg cartofi
-
1 bucata ceapa rosie
-
1/2 lingurita boia
-
aprox 400 ml apa calda
-
cateva frunzulite de cimbru
-
dupa gust sare/piper
-
70 ml ulei
-
-
Ciuperci pleurotus
-
-
500 grame ciuperci pleurotus
-
70 ml ulei masline
-
2 catei usturoi
-
dupa gust sare/piper
-
70 ml vin alb
-
dupa gust patrunjel proaspat tocat
Tocanita de cartofi cu ciuperci pleurotus
Simpla, fara carne, dar foarte gustoasa . Va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta, se face rapid si iese o bunatate. Este potrivita pentru zilele de post, sau daca avem o dieta vegana, fara carne.
Steps
1
Done
|
Preparare tocanita de cartofiCartofii ii curatam de coaja, apoi ii taiem in doua si apoi in felii de aprox un jumatate de cm. Intr-o cratita punem 50 ml ulei, adaugam ceapa taiata marunt. O calim la foc mediu, timp de 3-4 minute pana se inmoaie. Apoi adaugam boiaua si mai lasam 1 minut. |
2
Done
|
Preparare ciuperci pleurotusCat timp fierbe tocanita de cartofi putem sa facem ciupercile. Le curatam de jumatate din cotor, apoi le rupem in bucati maricele. Avem nevoie de o tigaie incapatoare, unde punem ulei de masline, usturoiul razuit si il lasam la calit 30 secunde, doar pana incepe sa sfaraie, adaugam imediat si ciupercile. Lasam 3-4 minute la foc mediu, apoi adaugam sarea, piperul si vinul. Amestecam des in ciuperci, si urmarim cand scade lichidul. De aici in colo stam langa ele, deoarece vor incepe sa se rumeneasca. Le lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile, apoi oprim focul si adaugam patrunjelul proaspat tocat. |
3
Done
|
Cand cartofii sunt gata, se poate servi. Mancarea este tare buna langa muraturi de casa ^_^ Pofta buna va doresc ! |