Luna Februarie are o anume magie – e cea mai scurta si intensa š . De indata e Sf Ā Valentin, apoi Dragobetele .E momentul sa iti rasfeti persoana draga. Eu va vin in ajutor cu o tarta delicioasa cu mere si capsuni.
Ingrediente( forma 24 cm ):
Aluat:
250 gr faina
150 gr unt
1 galbenus
1 lg smantana
2-3 linguri apa rece
un praf de sare
2 lg zahar praf
Pt umplutura
20 gr unt
6 mere medii
1 cana capsuni congelate
70-80 gr zahar
1/2 pahar apa
1 lingurita amidon
1/2 lingurita extract Ā vanilie
Prima data pregatim aluatul. Daca avem un robot de bucatarie punem faina, untul taiat cubulete, zaharul , sarea, galbenusul si smantana. Mixam pana ce are textura nisipoasa, apoi adaugam cate o lingura de apa rece , pana ce se leaga. Depinde de faina de cate linguri aveti nevoie, dar nu mai mult de 3. Aluatul il infasuram in folie alimentara si il lasam 0 jum de ora la temp camerei .
Merele le curatam si le taiem cubulete, punem untul intr-o tigaie, apoi adaugam merele . Le lasam 5 minute pana se inmoaie usor, apoi adaugam capsunii , zaharul , extractul de vanilie si Ā apa. Lasam la foc mediu pana scade apa aproape de tot. La final adaugam lingutita amidon si amestecam bine. Lasam sa se raceasca usor pana intindem aluatul.
Aluatul il impartim astfel: O treime o lasam deoparte iar restul il intindem subtire de 3-4 mm. Il punem in forma de copt , il intepam cu o furculita de cateva ori. Apoi punem umplutura. Aluatul ramas il intindem subtire , cam 2 mm si il decupam cu o forma de inimioara. Acoperim tarta cu inimioarele din aluat si apoi o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute. La final o pudram cu zahar praf. Enjoy !