Mie imi plac foarte mult visinele:) tocmai ce au aparut si mi s-a facut pofta de o prajitura cu visine, care a iesit pana la urma o tarta 😉 . Deoarece aveam mai multe albusuri, am facut si o bezea deasupra, iar visinele le-am amestecat cu migdale macinate , a iesit o tarta dulce- acrisoara, asa cum ne place.
Ingrediente:
Aluat:
250 gr faina
150 gr unt
1 galbenus
1 lg smantana
2-3 linguri apa rece
un praf de sare
2 lg zahar praf
750 gr visine
60Â gr migdale macinate marunt
2 linguri zahar brun
Bezea:
3 albusuri
un praf de sare
6 linguri de zahar aprox. 120 grame
Prima data pregatim aluatul. Daca avem un robot de bucatarie punem faina, untul taiat cubulete, zaharul , sarea, galbenusul si smantana. Mixam pana ce are textura nisipoasa, apoi adaugam cate o lingura de apa rece , pana ce se leaga. Depinde de faina de cate linguri aveti nevoie, dar nu mai mult de 3. Aluatul il infasuram in folie alimentara si il lasam 0 jum de ora la rece..Il intindem rotund si ilpunem  in tava. Apoi punem la cuptor pentru 15 minute la 180 grade apoi il scoatem.Scoatem samburii visinelor, apoi le amestecam cu migdalele si zaharul brun, le punem peste tarta.
Albusurile le batem spuma cu sare, apoi adaugam treptat zaharul, le batem pana cand devin ferme si lucioase.Le punem peste visine si le dam la cuptor la 130 grade pana bezeaua capata o culoare aurie, la mine a durat cam 15- 20 minute, in ultimele 5 minute am redus temperatura la 100 grade.
Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca apoi servim, poate cu o cupa de inghetata 😉 Enjoy!