0 0
Tort  Cherry-ricotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort Cherry-ricotta

Share

Iunie ciresar! Ce pot fi mai bune decat ciresele? Nimic …daca ma intrebati pe mine 🙂 , dar acest tort imi place pentru ca este usor, cremos si cu cirese prospete.

 

Blat:

4 oua

4 linguri zahar

6 linguri cu varf  faina

50 ml ulei

un praf de sare

100 gr coacaze rosii si negre

Crema:

250 gr ricotta

200 smantana pt frisca

3-4 linguri miere, depinde cat de dulce va place

1 lingura zeama de lamaie

coaja razuita  de la o jum de lamaie

1 plic gelatina

200 gr cirese fara samburi si taiate in jumatate

Pt ornat:

cirese si coacaze

 

Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul,mai amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina , amestecam usor de jos in sus, la final punem si coacazele.Amestecul il turnam intr-o tava cu inel detasabil de 20 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii.Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2.

Pentru crema batem frisca, apoi ricotta o amestecam bine cu mierea, coaja de lamaie si zeama de lamaie ,la urma le amestecam pana devin omogene. 1/3 din crema o punem intr-un alt bol.Adaugam ciresele in 2/3 din crema ramasa.Gelatina o hidratam conform instructiunilor de pe ambalaj apoi o topim pe baie de aburi.1/3 din gelatina o punem in crrema fara cirese iar restul in crema cu cirese.Punem un blat in forma de copt folosita, peste crema cu cirese si ricotta , punem peste al 2-lea blat iar deasupra crema ramasa. Ornam cu fructe si dam la rece minim 3 ore.Enjoy

Lucky Cake

previous
Spuma de capsuni
next
Tarta de visine cu migdale si bezea
previous
Spuma de capsuni
next
Tarta de visine cu migdale si bezea
Subscribe
Notificare despre
guest
6 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Vesa Andrea

Buna! As dori sa stiu daca pt o tava de 26 cm in diametru trebuie sa dublez cantitatile?