0 0
Tort  Cherry-ricotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort Cherry-ricotta

Share

Iunie ciresar! Ce pot fi mai bune decat ciresele? Nimic …daca ma intrebati pe mine 🙂 , dar acest tort imi place pentru ca este usor, cremos si cu cirese prospete.

 

Blat:

4 oua

4 linguri zahar

6 linguri cu varf  faina

50 ml ulei

un praf de sare

100 gr coacaze rosii si negre

Crema:

250 gr ricotta

200 smantana pt frisca

3-4 linguri miere, depinde cat de dulce va place

1 lingura zeama de lamaie

coaja razuita  de la o jum de lamaie

1 plic gelatina

200 gr cirese fara samburi si taiate in jumatate

Pt ornat:

cirese si coacaze

 

Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul,mai amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina , amestecam usor de jos in sus, la final punem si coacazele.Amestecul il turnam intr-o tava cu inel detasabil de 20 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii.Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2.

Pentru crema batem frisca, apoi ricotta o amestecam bine cu mierea, coaja de lamaie si zeama de lamaie ,la urma le amestecam pana devin omogene. 1/3 din crema o punem intr-un alt bol.Adaugam ciresele in 2/3 din crema ramasa.Gelatina o hidratam conform instructiunilor de pe ambalaj apoi o topim pe baie de aburi.1/3 din gelatina o punem in crrema fara cirese iar restul in crema cu cirese.Punem un blat in forma de copt folosita, peste crema cu cirese si ricotta , punem peste al 2-lea blat iar deasupra crema ramasa. Ornam cu fructe si dam la rece minim 3 ore.Enjoy

Lucky Cake

previous
Spuma de capsuni
next
Tarta de visine cu migdale si bezea
previous
Spuma de capsuni
next
Tarta de visine cu migdale si bezea
guest
6 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Vesa Andrea

Buna! As dori sa stiu daca pt o tava de 26 cm in diametru trebuie sa dublez cantitatile?