Spaghete cu chiftele si sos de rosii
Cui nu-i plac chiftelutele? noua sigur ne plac ! daca mai punem si paste cu sos de rosii , succesul e garantat 😉 Pentru aceasta reteta imi place sa folosesc carne de vita, si condimentez carnea, jumatate o fac chiftelute , cealalta jumatate o congelez asa condimentata.
Ingrediente chiftele:
- 800 gr carne tocata de vita
- 3 oua
- 2 felii de paine inmuiate in 4 linguri de lapte
- 1 ceapa medie
- sare, piper
- condimente dupa gust : oregano, busuioc
Sos de rosii:
- Un borcan sos de rosii sau :
- 1 cutie rosii decojite/ un jumatate kg de rosii proaspete decojite
- 2 catei usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- 100 ml vin alb
- sare, piper
oregano , busuioc
Ceapa o tocam marunt. Paine o stoarcem de lapte si o sfarmam.
Carnea o amestecam bine cu toate ingredientele. Luam o tava de ceramica sau un vas termorezitent pe care il ungem cu ulei. Cu mainile unse cu ulei formam chiftelulete. Le asezam in tava lasand putina distanta intre ele.
Le dam la 200 grade timp de 20 minute. Intr-o tigaie punem uleiul de masline , adaugam usturoiul razuit si calim 30 secunde, atentie sa nu se arda usturoiul. Apoi adaugam sosul de rosii sau rosiile taiate cuburi si vinul . Asezonam cu sare ,piper, oregano, busuioc. Lasam sa fiarba la foc mediu cam 15 minute, daca scade sosul prea tare completam cu putina apa.
Intre timp punem apa la fiert pentru paste, adaugam o lingurita de sare in apa. Cand fierbe apa adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt fierte le scurgem , si punem peste ele 1 lingura ulei de masline, amestecam. In felul acesta nu se vor lipi nici cand se racesc.
Chiftelele cand sunt gata le punem in sos si le mai lasam sa fiarba acolo 2 minute. Servim cu parmezan ras si frunze busuioc proaspat . Enjoy !