Sirop de soc
Unul dintre siropurile cele mai aromate pe care le-am gustat pana acum. E foarte usor de preparat si tot la fel de usor de savurat, acum vara cu gheata, undeva la umbra 😉
Ingrediente:
2 kg zahar
2 l apa
2 lamai
20 buchete mari de soc
Zaharul si apa se fierb pana cand rezulta un sirop. Acesta se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Atunci adaugam zeama de la o lamaie si jumatate, cealalta jumatate o taiem felii , si o punem tot in vas. Adaugam florile spalate doar cu un jet de apa. Amestecam usor si o dam la frigider 48 ore. Dupa acest timp o strecuram printr-o sita subtire si o turnam in sticle bine spalate si  sterilizate. Daca nu aveti un beci sau un loc racoros sa o pastrati peste vara, la frigider sta perfect . Eu am pastrat peste iarna cateva sticle, la frigider si  ne-am bucurat de gustul florilor de soc in mijlocul iernii 🙂 . Se serveste cu lamaie si apa plata sau minerala. Enjoy !
Daca le pastrati in camara, trebuie sterilizate, urmati pasii de sterilizare de aici :Â https://luckycake.ro/retete/sos-de-rosii-pt-iarna/