0 0
Tort cu mac si caise

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat cu mac
2 oua
40 grame faina
60 grame zahar
15 grame mac
15 grame amidon
28 grame unt
un praf de sare
1/2 lingurita extract vanilie
Mousse caise
300 gr caise
200 ml smantana pt frisca
200 grame crema de branza
125 grame zahar pudra
10 grame foi gelatina
5 ml zeama lamaie
Crema mascarpone
200 gr mascarpone
200 ml smantana pt frisca
50 gr zahar pudra

Tort cu mac si caise

  • 4 ore si 25 min
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Share

Tort cu mac si caise

Este un tort super usor, atat in ceea ce priveste gustul cat si metoda de realizare. Blatul cu mac este pufos, aerat, la fel si crema. Dulce acrisoara, cu extra fructe. Decor simplu, cu fructe proaspete.

Steps

1
Done

Blat cu mac

Sunt cateva lucruri care trebuie respectate pentru a iesi blatul perfect.
Preincalzim cuptorul ! Intotdeauna ! De data aceasta la 180 grade.
Folosim cantarul, cantitatile exacte sunt foarte importante .
Incepem prin a topi untul si a-l lasa pana devine usor aramiu - adica beurre noisette, va da o aroma de caramel. Il lasam deoparte pana pregatim aluatul. Ouale intregi impreuna cu zaharul si un praf de sare le punem in vasul robotului de bucatarie sau intr-un vas de sticla( metal) si il punem pe baie de aburi. Ouale trebuie sa se incalzeasca pana la maxim 40 grade.
Asadar amestecam ouale cu telul, usor, pana amestecul se incalzeste. Daca avem un termometru, cand atinge 40 grade luam vasul de pe baia de aburi si incepem sa mixam. Daca nu avem un termometru folosim degetul mic, cand le simtim calde ne oprim. Luam vasul de pe baia de aburi si mixam.
Mixam 10 minute, ne uitam pe ceas, nu fentam ;) e important sa incorporam cat mai mult aer si sa stabilizam ouale.
Apoi adaugam faina cernuta impreuna cu amidonul si macul macinat. O incorporam cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.
Adaugam o lingura plina cu amestec peste untul topit, vanilia si amestecam pana se omogenizeaza. Apoi il turnam peste aluat. Amestecam cu spatula , fara a pierde din aerul incorporat.
Luam o forma rotunda de 20 cm si o tapetam cu hartie de copt. Punem si pe laterale mai inalta decat e forma. Pentru a adera mai bine hartie pe margini puteti unge forma cu putin ulei.
Turnam aluatul in forma si coacem 30- 35 minute sau pana cand incepe sa se desprinda de margini. Apoi il scoatem si il lasam in forma 5 minute dupa care il punem pe un gratar la racit. Se poate felia dupa ce este complet rece.

2
Done

Mousse caise

Punem gelatina la hidratat in apa rece. Apoi o topim pe baie de aburi. Scoatem samburii din caise, apoi le punem in blender si le facem pasta. Adaugam zeama de lamaie. Smantana pentru frisca, rece, o batem semi tare. Apoi adaugam crema de branza si mai mixam 1 minut.
Luam o lingura din piureul de caise si il punem peste gelatina. Amestecam bine si punem peste frisca, adaugam si restul piureului de caise. Mixam usor, doar pana se incorporeaza.
Feliem blatul in 2. Luam un inel reglabil, sau forma in care am copt blatul, punem o parte jos, apoi jumatate din mousse. Peste adaugam 2 caise taiate bucati. Urmeaza restul de mousse. Deasupra punem blatul ramas. Dam la rece pentru minim 4 ore, de preferat peste noapte.

3
Done

Decor

Pentru crema de decor: mixam frisca rece impreuna cu mascarponele si zaharul pudra. Cand crema devine ferma, o impartim in 2 : o parte o lasam alba, iar in cealalata adaugam colorant la alegere.
Imbracam tortul in crema fara colorant, apoi punem mici cantitati de crema colorata, nivelam cu o spatula, apoi adaugam caise proaspete si cu un pos cu dui folosim crema ramasa pentru decor.
Dam la rece tortul pentru o ora, apoi se poate servi.

Lucky Cake

Paste all'amatriciana
previous
Paste all’amatriciana
Pleurotus la gratar, cu sos de usturoi
next
Pleurotus la gratar, cu sos de usturoi
Paste all'amatriciana
previous
Paste all’amatriciana
Pleurotus la gratar, cu sos de usturoi
next
Pleurotus la gratar, cu sos de usturoi
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments