Share
Shakshuka
In ciuda numelui complicat, aceasta mancare se face foarte usor. Si este grozav de buna. Contine sos de rosii aromat, oua, verdeturi. Se poate adauga feta, spanac, vinete. Trebuie incercata 😉
Sos de rosii aromat facut in casa https://luckycake.ro/retete/sos-de-rosii-pt-iarna/
Steps
|
|
Preparare
Pentru a prepara Shakshuka eu folosesc sos de rosii facut in casa. Va las linkul mai sus in descriere. Daca nu aveti sos de rosii facut in casa, nu-i nimic, folositi rosii decojite la conserva, chiar si proaspete. Daca sunt intregi, trebuie maruntite.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa taiata marunt. O lasam sa se caleasca pana se inmoaie si devine lucioasa. Punem usturoiul razuit , il lasam doar cateva secunde sa sfaraie, deoarece se arde foarte usor.
Acum adaugam rosiile. Condimentan cu sare si piper, daca dorim putem pune si cimbru, oregano, si o lingurita de zahar pt a echilibra aciditatea rosiilor (optional). Lasam sosul pana incepe sa se ingroase, cam 7-8 minute, amestecam regulat. Ouale le adaugam pe rand, mai intai intr-un vas mic, apoi in tigaie. Presaram putina sare si piper peste ou si lasam totul la foc mediu.Daca dorim acum putem adauga si fete sau cascaval/mozzarella. Cand vedem ca albusul incepe sa se inchege adaugam un capac. Verficam ouale dupa 2-3 minute, eu tai usor albusul chiar langa galbenus, daca este facut opresc focul si presar patrunjelul proaspat tocat. Intre timp prajesc baconul intr-o tigaie fara adaos de ulei, pana devine rumen si crocant. Servim imediat . Enjoy !
|