Un aperitiv minunat, o reteta clasica, dar intodeauna de mare ajutor. Cel mai mult ne plac servite pe paine prajita si cu putina lamaie . Prepararea ei nu dureaza mai mult de 15 minute.
Ingrediente:
100 gr icre sarate hering
70 gr gris
210 ml apa
250-300 ml ulei
200 ml apa minerala
1 lamaie
Prima data pregatim grisul, punem apa la fiert, apoi adaugam grisul, fierbem pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca complet. Apoi punem 1 lingura cu varf de gris, adaugam icrele si mixam pana se omogenizeaza. Apoi turnam ulei , cate putin o data, cam 50 ml o data si mixam bine. Cand se ingroasa mai tare adaugam cate 30-40 ml apa minerala. Apoi din nou o lingura de gris, ulei si apa minerala. Se mixeaza continuu pentru a obtine icre pufoase. Adaugam o lingurita de zeama de lamaie. Continuam sa adaugam ingredientele pana cand ajungem la consistenta dorita. Gustam si daca e nevoie mai adaugam zeama de lamaie. Se pastreaza la rece . Enjoy !